Full pott for J16

På grunn av arbeidmessige forhold har det blitt dårlig med kampreferat fra jenter 16-kamper i det siste. Bortekampen mot Singsås sist torsdag (9.juni) var vårsesongens siste kamp og det kan derfor være på sin plass med litt oppsummering av de siste kampene og vårsesongen.

Jentene har virkelig imponert denne våren med 8 seire av 8 mulige og med målskår 50-11. Nesten enda mer imponerende er det fine lagspillet jentene tidvis har prestert, med trekantspill og blikk for hverandre. Jentene har måttet spille seg i form og siste kampen, mot Singsås, er kanskje det beste de har prestert spillemessig. Kun ei trening på kunstgraset på Heggøya var alt jentene rakk av utetrening før seriestarten borte mot Hitra. Når vi nå tar pause fra fotballkamper for en stund, er det også med litt vemod, i hvert fall for min del, for nå har tiden kommet for noen av jentene å reise ut for videre skolegang og andre utfordringer.

Hvordan spillerstallen ser ut til høstkampene er litt usikkert, men en ting er sikkert og det er at vi må klare oss uten Malin G. Løset og Malin Bjørnås som reiser til Kongsvinger for skole og håndball. Lykke til videre til begge to og tusen takk for 4 og en halv sesong som jeg har vært lagleder for dere og som viktige bidragsytere i jentefotballen i Rindal FK, skriver lagleder Baard Gåsvand.

Ei kort oppsummering av de siste kampene følger:
Lørdag 21. mai møtte jentene Leik på Skogsletta. Rapporten fra kampen viser et jevnt resultat som ikke står helt til spill og sjanser. Ved pause sto det 3-3 etter skåringer av Anna Fivelstad(2) og Mali Løset. Sluttresultatet ble 5-3 etter at Mali Løset og Malin G. Løset skåret målene i andre omgang.

Torsdag 26.mai var det bortekamp mot Hovin 2/Lundamo 2/Flå 2 på Hovin. Jentene møtte et veldig svakt lag denne kvelden og seieren kunne faktisk ha vært det dobbelte av det den ble uten at det hadde vært urettferdig. Ved pause sto det 6-0 til Rindal FK med disse som målskårere: Maren Høgholt, Linn R. Skjermo(2), Malin Bjørnås, Tonje Bjørnås og Mali Løset.I andre omgang våknet også storskårer Malin G. Løset med 3 mål og Malin Bjørnås fortsatte med å skåre 2 mål i denne omgangen. Altså 11-0 i målprotokollen.

Mandag 6. juni hadde vi Lensvik på besøk på Skogsletta. Dette var en kamp som varierte fra riktig bra spill til god gammeldags sløving. Ved pause ledet vi 3-0, etter et sjølmål og skåringer av Arnhild Myklegard og Linn Mari Sjømo. Etter pause skåret Arnhild enda en gang før Linn R. Skjermo satte inn 5-0 og 6-0. Det var nå jentene gikk over til sløving og Lensvik kunne redusere 3 ganger, slik at sluttresultatet ble 6-3.

Torsdag 9. juni spilte jentene borte mot Singsås. Dette var jentenes siste kamp for vårsesongen. Spillemessig skulle den også bli den best gjennomførte så langt denne sesongen. Trekantspill med pasninger til ledig medspiller og farlige avslutninger preget angrepsspillet. Forsvaret var kontant og sikkert. Backene var også aktivt med fremover på banen. Kort og godt en veldig bra gjennomført kamp. Rindal FK vant kampen 3-0, etter 2 skåringer av Malin Bjørnås og 1 av Malin G. Løset. Dette var også resultatet ved pause. Rindal FK var nærmere 10-0 enn Singsås var 3-1 etter mange stolpeskudd og store sjanser.