Vinterkarusell på snøføre

Thomas Holm og Helge Langen ble hhv nr 2 og 4 i Vinterkarusellens 3. løp.

 

Vinterkarusell løp nr 3, 5 km, tirsdag 11.12.12, Leangen, Strindheim i.l.
Hele 88 løpere stilte i det 3. løpet av årets Vinterkarusell, blant disse var Thomas Holm og Helge Langen. Denne gang bar løpet sitt navn med rette, minus 3 gr og snøføre, men underlaget var relativt fast.
 
Thomas var den mest ”agressive” i feltet, og dro totalt rundt 4 km av løpet. Det ble fort ei gruppe på 7 løpere i tet, som ble til 5 etter ca 3 km. Men Thomas var uheldig, han løp feil etter ca 1 km og mistet ledelsen han hadde, og måtte bruke 400-500m til å løpe seg opp i tet igjen. Mot slutten var det bare Thomas og Knut Kåre Brøndbo fra Løkken IF i tet, men rundt 500m fra mål, tettet den gode mellomdistanseløperen Eivind Jenssen fra Steinkjer FIK luka, og spurtvant relativt lett. Med 1,49 og 3,45 som perser på hhv 800m og 1.500m, har han spurtegenskapene i orden. Etter et par svake sesonger, så er Jenssen kanskje på gang igjen?
 
Thomas fikk tida 17,02 på andre plass og Helge løp inn til en fin fjerde plass, bare 7 sek bak Thomas.
 
Hvor gode er så disse tidene?? Forrige Vinterkarusell gikk i samme løype, men i gode løpsforhold og dagslys. Fire blant de ti, løp mellom 42 og 48 sek saktere enn forrige gang, noe som betyr at de beste ville ha vært ned mot 16 blank. Greit nok etter årstida, det er lenge til det våres……….
 
Her er komplette resultater og en oversikt over resterende løp i Vinterkarusellen:
Her vil det nok etter hvert også komme mange bilder fra løpet.
 
Komplette resultatliste fra dagens løp: