stil12020

Treningstider yngres og utstyrstips

 

Skitreninger

Skigruppa starter med sitt barneidrettstilbud/skitreninger etter at sommeridrettene er ferdige med sin sesong, vanligvis etter høstferien. Dette arrangeres på tirsdager kl. 18:00 med oppmøte ved Igltjønna Skistadion. 

Dette er for barn i 1. klasse og eldre. Vi har en egen introduksjonsgruppe for de yngste, og en gruppe for de som er litt eldre. All aktivitet er lekbasert, og skal derfor passe for alle. Det eneste som trengs er joggesko, og klær for å være ute i en times aktivitet. Når snøen kommer fortsetter vi med treninger med ski for lek og læring av skiferdigheter.

Rindal Sparebank Ski-Cup

Etter nyttår arrangeres Rindal Sparebank Ski-Cup, som arrangeres både som skileik og poengrenn, både ved Igltjønna og Skogsletta. Dette er for alle barn opp til 12 år. Eget program for dette finnes i menyen til venstre.

Be om å få bli medlem av vår Facebook-gruppen "Info om Rindal Sparebank Ski-cup og skitreninger" for kontinuerlig oppdatert informasjon om begge tilbudene.

 

Utstyrstips

For de som skal lære seg å gå på ski anbefaler vi smørefrie ski eller felleski som er ca. lik lange som barnet, og staver som er ca. skulderhøyde. Viktig at utstyret ikke er for stort, da det vil gjøre læringen vanskeligere. 

For de som har lært seg de mest grunnleggende skiferdighetene anbefaler vi felleski for klassisk, eller kombiski for både klassisk og skøyting. Disse skiene har bedre glid, og vil oppleves som artigere å gå på.

For de som vil lære seg å skøyte er det viktigst med glatte ski. Dette kan være både kombiski, eller rene skøyteski. Vi vil også anbefale kombisko, som har ekstra støtte i ankelen, dersom en har tilgang til det. Forskøyting vil det være best med staver som er litt lengre, ca. munnhøyde, men det fungerer helt vint med ett stavpar for både klassisk og skøyting. Vær obs på at derom en kjøper rene skøyteski, så vil disse være såpass stive i spennet at de ikke vil fungere til klassisk. Vi anbefaler derfor kombiski som et godt alternativ for både klassisk og skøyting(skigruppa er behjelpelig med skismurning for klassisk på våre arrangementer).

 

Utlån av skiutstyr

Skigruppa har gått til innkjøp av skøyteski og staver som vi låner ut. Ta kontakt dersom du ønsker å prøve dette. Vi vil samtidig takke våre sponsorer som har gjort et slik innkjøp mulig.

 

Kjøp av skiutstyr

Ta gjerne kontakt med noen i skigruppa dersom du er usikker på hvilket utstyr du bør kjøpe. På generelt grunnlag vil vi anbefale å kjøpe brukt utstyr ettersom man ofte får topp utstyr til en svært redusert pris. Vi vil også anbefaler fecebookgruppa: Kjøpe/selge/bytte skiutstyr Rindal IL Ski. For kjøp av nytt skiutstyr minner vi om at klubben har avtale om klubbrabatt med Sport 1 Rindal.