Resfjellet Opp, Selbulekene og Trondheim Maraton

Vi har reportasje fra det nye motbakkeløpet Resfjellet opp, 3.000m i Selbu og Trondheim Maraton, der det ble dobbeltseier til Lars hagen og Arnt Inge Nilsen.

Resfjellet Opp, 10 km, lørdag 11.09.10., Meldal

Etter initiativ fra Daniel Myrmæl Helgestad og Hans Petter Lykkja, arrangerte Meldal il, Resfjellet opp. Med oppstart på Kølmoen, får løypa en tøff start med 1 km bratt li. Deretter litt lettere myrlendt terreng, før man etter ca 5 km av løpet starter på sjølve oppstigninga.

Løpsforholdene kunne ikke ha vært bedre, fin temperatur og overskyet, og løypa var relativ tørr et lang tids finvær.

En av ”stifterne” Daniel Myrmæl Helgestad hadde full kontroll på dette, og vant med to minutter. Et imponerende løp av Line Selnes, Strindheim på 1,17.00, 7 beste tid totalt.

3.000m, Selbulekene, søndag 12.09.10., Selbu
Selbu il fikk friidrettsstadion med tartandekke i fjor, og etter et vellykket åpningsstevne i fjor, ser det ut til at Selbulekene skal bli et fast tradisjon.
Litt vind, men ellers brukbare forhold. Vi hadde to deltagere med, begge på 3.000m. Helge Langen, som etter sigende hadde en tung dag på jobben, kom inn på andreplass med tida 9,30,14, godt bak persen på 9,11,6. Vinner ble Egil Hovlandsdal, Gular på 9,05,87.
Frode Grønning imponerer med stor framskritt etter sykdommen, han kom inn på 5. plass på 9,50,93.
Komplette resultater her:

Trondheim Maraton, søndag 12.09.10., Trondheim

Vi stilte med 4 løpere på halvmaraton, Lars Hagen, Arnt Inge Nilsen, Jørund Eldevik og Monica Sæther.

Lars og arnt Inge løp inn til soleklar dobbeltseier. Stor deltagelse, men nivået i teten var for lavt, og Lars løp alene fra 1,5 km og Arnt løp uten selskap fra 2,5 km. Når man løper såpass langt som dette, er det ønskelig at det blir tettere mellom ”båtene” Lars kom inn til 1,12,26, mens Arnt Inge kom inn til 1,13,50. Og ned til tredje mann, for øvrig vår løpervenn fra Kyrksæterøra, Ole Arnold Sødal, var det hele 5,45 fra Arnt Inge, dvs rundt 1,5 km bak. Med bredden var det ikke noe å si på. Hele 92 deltok i denne klassen, 21-34 år.

Lars har aldri konkurrert over 10 km før (bortsett fra noen etapper i SOL), og dette var hans debut på halvmaraton. Lars opparbeidet fort et forsprang på Arnt Inge på over 1 min, dette økte ikke så mye ettersom Arnt Inge med sin rutine på distansen løp jevnere. Men med tiden 1,12,26, gikk Lars inn til 7. plass på RT Ti på topp. Se ajourført Ti på topp under Statistikker.

Jørund Eldevik kom inn til en fin 2. plass i klasse 55-59 år på 1,27,36. Totalt uansett klasse var det bare 25 løpere som hadde bedre tid. Rolf Karlsen fra Hitra vant klassen på svært sterke 1,22,31. Det er ikke mange i landet som slår ei slik tid i denne klassen.

En av de med størst persing, må være Monica Sæther, hun kom inn på 1,41,28, som er nesten 9 minutter raskere enn det hun løp samme løype på i fjor. Hun ble nr 7 av 57 i klasse 21-39 år.