Helge Langen

Kjempeløp av Terje i Amsterdam Maraton

Sesongen er ikke ferdig, Trygve Reitan har deltatt i Vinterkarusellen, Gjermund Hov i Hytteplanmila, Morten Svinsås i et motbakkeløp i Selbu og Terje Olsen, Bjørn Vonheim og Tor Jarle Bolme har deltatt i Amsterdam Maraton.

 

Vinterkarusell løp nr 1, 5 km, tirsdag 16.10.12, Leangen, Strindheim i.l.
Trygve Reitan var vår eneste deltager i det første løpet av Vinterkarusellen, som gikk under fine løpsforhold i ny løype i Leangenområdet. Stor deltagelse med 98 løpere på startstreken.
 
Trygve har ikke hatt joggesko på beina siden 17. september og for å gi seg et spark i baken for å komme i gang med treninga etter sesongpausen, meldte han seg på dette løpet. Han slapp tidlig tetgruppa og ble liggende alene nesten hele løpet. Han ble derved litt snill med seg sjøl på slutten, og ut fra dette og forberedelsene, var han fornøyd med å komme inn på 17,51.
 
Trygve kom inn til en klar klasseseier i M 40-44 og totalt uansett klasse ble han nr 14.
 
Her er komplette resultater og en oversikt over resterende løp i Vinterkarusell
 
Hytteplanmila, 10 km, lørdag 20.10.12., Hole (like utenfor Hønefoss)
Hytteplanmila er på relativt kort tid (arr første gang i 2005) blitt et stort arrangement. Et flott arrangement med utøverne i fokus, lettløpt løype (men man må merke seg at første km går nedover og siste km er litt bratt oppover), har ført til at det i år ble satt ny deltagerrekord med over 800 deltagere.
 
Sjøl om det var vått (opphold akkurat under løpet) og litt kaldt, ble det oppnådd mange gode resultater, sikkert mye pga et godt og tett felt, samt store pengepremier…... Blant disse deltok Gjermund Hov som har vært skadet store deler av sesongen. Hans mål var å for bedre tiden fra Selbuløpet fra mai på 35,30. Han klarte ikke det, men kom inn på 35,57. Fint disponert løp, ettersom han passerte 5 km på 17,54. Han ble nr 14 i klassen og 79 totalt. Tilsvarende plasseringer etter 5 km var hhv 19 og 91.
 
Gjermund sine data:
 
Fin reportasje på kondis.no:
 
Komplette res:
 
Arrangørens hjemmeside med mange bilder og video:
 
Reportasje og bilder kondis.no:
 
Selbusportens motbakkeløp, lørdag 20.10.12., Selbu
 
Morten Svinsås deltok i et motbakkeløp i Selbu. Han vant seniorklassen, knepent med 1 sek. Han hadde imidlertid to løpere i klasse 17-20 år foran seg. Dette var et kort motbakkeløp som ble vunnet av Tomas Renå fra Hommelvik på 8,05, mens Morten sin tid var 8,26.
 
Resultatliste og bilde av deltagerne:
 
 
Amsterdam Maraton, 42.195m, søndag 21.10.12., Amsterdam
 
Amsterdam er et av de større arrangementene i Europa med 38.000 påmeldte deltagere, derav ca 12.000 på helmaraton.
 
RT var representert med 3 deltagere: Terje Olsen, Bjørn Vonheim og Tor Jarle Bolme. Litt spesiell foranledning, Bjørn fylte 50 år under siste dag av St. Olavsloppet. Han fikk da overrakt gaven: Hans lagkamerater sponset han med full dekning av utgifter til flybilletter, overnatting og startkontingent!!!!! Med på turen er også Terje sin familie og Øystein Sæther som ”støttekontakt.”
 
Sportslig var Bjørn debutant på distansen, mens Terje har løpt en maraton før og Tor Jarle løp sin forrige i 1993.
 
I utgangspunktet fine maratonforhold, opphold, overskyet og 12-13 grader, men det var litt for sterk vind, laber bris 6-6 sek/m (alt i følge yr.no), til at forholdene var helt ideelle. Det var litt gråkaldt da starten gikk kl 0930.
 
Terje gjennomførte et kjempeløp og perset med nesten med 10 minutter. Han kom inn på den gode tida 2,38,01. Med det gikk han opp på 6. plass på vår Ti på topp. Se under statistikker.
 
Terje ble nr 72 av alle deltagere, nr 3 i sin klasse 45-49 og fjerde beste nordmann uansett klasse. Og han ligger på andreplass (!!) på Norgesstatistikken i klassen, bare slått av Haavard Haktor Holstad fra Gjøvik som i dag løp på 2,37,07. Terje passerte halvmaraton på 1,18,06, så han holdt distansen bra.
 
Et klasseløp også av Bjørn, han passerte halvmaraton på 1,23,48. Han syntes det gikk svært lett den første delen av løpet, og hadde en periode et lite håp om å komme under 2,50. Men han konkluderte med at litt for få lange treningsturer på asfalt, førte til at han ble litt stiv etter hvert, og etter 30km bestemte han seg for å safe seg inn under 3 t. Han safet godt for han kom inn på 2,53,00 noe som gav han 7. plass i klasse 50-54 år og 219. plass totalt.
 
Denne tida, hvis det da ikke er nordmenn som har løpt raskere enn Bjørn i dag, gir dette han en 6. plass i klassen på Norgessattistikken.
 
Her er Bjørn sine passeringstider:
Tor Jarle fikk også merke at det har vært for få lange turer. Hans målsetning var å fullføre, og det gikk bra i 32km, da lå km tida under 5, men på den siste mila stivnet han helt og kom inn på 3,48,27, etter at han hadde passert halvmaraton på 1,44,12. I mål kom Tor Jarle inn til en 105. plass i klassen.
 
Her er Tor Jarle sine passeringstider:
Det er å anta at løpernes egne beretninger kommer på Diskusjonsforumet, under emnet Lykke til i Amsterdam: