I dag: Botn Opp, Bodømila og Eidsvoll 6-timers

Les mer om bl.a. Ole Sæterbø, Bjørn Vonheim og Henrik Aasbø her.

Botn Opp, 3,6 km, lørdag 25.08.07., Valsøybotn
Motbakkeløpet Botn Opp ble arrangert første gang i fjor med 21 deltagere i konkurranseklassene. I år ble løpet åpnet for syklister og deltagelsen økte til 41, derav 8 syklister. Syklistene gav løpet en ny dimensjon, for syklister og løpere stod på samme startstrek. Og det ble en rivende duell mellom Henrik Sandstad i joggesko og Henrik Grytbakk på sykkel. Henrik Sandstad, som vil bli en av favorittene i NM-terrengløp, trakk det lengste strået og var 20 sek foran Henrik G. Vinnertida på 16,08 virker svært sterk, men en som kanskje imponerte like mye, var 16-årige Johan Bugge fra Eidsvåg som var klart nest best av løperne. Han brukte 17,03. Sterke tider når man tar hensyn til at løypa stiger med 380 høydemeter på 3,6km.

Det var også yngste mann av RT`løperne som var best. 15-årige Ole Sæterbø, var 4. best uansett klasse på tida 18,27. Testløpene opp Nordmarkvegen gjør underverker i slike løp som dette……………

Været var bekymringsfullt før start, med sterke vindkast og regnbyger. Men under løpet var det opphold og vinden kom fra riktig retning, så med 12 grader, var det perfekte forhold for motbakkeløp.

Et fint arrangement med banan og saft på toppen, og vel nede fikk alle deltagere servert ei nydelig kjøttsuppe.

Bodømila, 10 km, lørdag 25.08.07., Bodø

I sin første konkurranse etter SOL, vant Bjørn Vonheim Bodømila på fine 34,47. Bjørn var den som holdt farten oppe, og hans argeste konkurrenter Sturla Grønli (35,32) på 2. plass og Jan Olav Røed på 3. plass, måtte slippe etter 7 km.

10 grader, litt regn og bris.

Eidsvoll 6-timers, søndag 25.08.07., Eidsvoll
Som i fjor var vår Ultra-mann, Henrik Aasbø på plass. I fjor var han litt indisponibel og forventingene var ikke de store, han slet seg fram til 42km. I år har forberedelsene gått svært bra, og håpet var at persen på 60.180m skulle ryke.

Dagen pårant med fint vær, men en vind som var merkbar i deler av den 1.500m lange løypa. Tross de gode forberedelsene ble det en tung dag for Henne, men klarte likevel 57,5km. Nå var det flere som klarte færre km enn forventet/håpet, kanskje slet vinden litt mer på kroppen enn det man følte underveis.

Men i tet, gikk det fantastisk fort, Helge Hafsaas fra Olden satte Nordisk rekord med over 85 km foran John Strupstad fra Ren-Eng som klarte ca 83 km. Den som imponerte mest, var Margrethe Løvgavlen som satte Nordisk rekord i dameklassen med 79 km(!).