"Henrikkene" i lange løp

Mens Henne har mye igjen av sesongen, var dette nærmest starten på en ny sesong for Henrik G.

Fredrikstad Maraton, lørdag 27.10.06., Fredrikstad

Ikke de aller beste forhold under årets Fredrikstad Maraton: +2, litt regn etter hvert og sludd og snø på slutten. Rundt 1/3 av løpet gikk i terreng. Tross dette oppnådde Henrik Aasbø, i sitt 14. maratonløp, sin nest beste maratontid, 3,46,57. Han ble med dette nr 7 av 14 løpere i klassen.

For Henne var dette en del av forberedelsene til enda større oppgaver, om en stor måned skal ha delta i 24 timers løp i ”undergrunnsbanen” på Bislett!!!!! Men Henne har god erfaring med seigpining. I yngre dager har han gått Trondheim-Rindal, og han deltok også på Troll sitt lag som spilte ”utholdenhetsfotball” mot Dalguten. De spilte lenge nok til at de kom i Guiness Rekordbok. I år har Henne krydret tilværelsen med to 6-timersløp. I det ene løp han 60 km(!) før ”fløyta” gikk…….

Svalandsgubben, 27 km, søndag 28.10.06., Kristiansand

Henrik Grøseth har ikke konkurrert siden St.Olavsloppet og det var ikke hvilket som helst løp han valgte seg. 27km med litt asfalt i starten og inn mot mål. Mellom dette, sugende blautmyr etter mye regn og styggbratte bakker (høydeforskjell på 300m).

Henrik har deltatt i dette løpet en gang før, da han bodde i Kristiansand i 2001. Nå kombinerte han vennebesøk med å ta med seg dette løpet. Og respekten for løpet fra 2001, da han gikk fullstendig tom 13 km fra mål, samt at treningsgrunnlaget fra i høst ikke er det helt store, gjorde at han disponerte fornuftig, og passerte 3 løpere på de 6 relativt lette km’ene mot mål. Han ble til slutt nr 5, 11 minutter etter vinneren Øystein Sylta, som er landets beste terrengløper for tiden. Han skal delta i Nordisk Mesterskap seinere i høst. Sylta sin vinnertid på 1,49,46, forteller sitt om det tøffe løpet. Så får vi bare håpe at Henrik sin lårhøne etter et fall i ei steinur går fort over………

Hele 192 fullførte den lengste distansen på 27 km.