Henrik Aasbø har deltatt i Fredrikstad Maraton.

Dermed har Henne løpt sin maraton nr. 54!

 

Fredrikstad Maraton, lørdag 23.10.10., Fredrikstad

 

Vi skrev forrige helg at Henrik Aasbø var i støtet igjen. Det bekreftet han ved å stille i Fredrikstad Maraton bare 6 dager etter han løp maraton i England.

 

Henne liker dette arrangementet sjøl om det er en relativt tøff trase. Rammen i rundt, stor deltagelse og ertersuppe, kaffe og kaker på Fredrikstadhuset etter løpet, er noe løperne setter pris på.

 

Løypa er 14 km og løpes 3 ganger. 1/3 av løypa går etter grusveier i Fredrikstadmarka. Løypeprofilen viser at midt på hver runde må løperne opp ei stigning på over 40 høydemeter, og det er mye i en maratontrasé.

 

Pga jobbsituasjonen startet Henne 1 time før de andre løperne, og løp derfor mesteparten av løpet alene. Det var så vidt minusgrader ved start, men gradstokken krøp etter hvert oppover til et par grader på plussida. Tross lav temperatur, fine maratonforhold, dvs lettskyet og tilnærmet vindstille.

 

De 2 første rundene, gikk greit for Henne, og lå an til å komme under 4 timer, men på sisterunden merket han at åpninga hadde vært i hardeste laget og ”rundetida” gikk betydelig opp på sisterunden.

 

Henne kom inn til 4,06,30, som er 4,20 bedre enn fjorårstida. Han ble nr 12 i sin klasse og nr 56 av de 78 mennene som startet. Dermed datt kule nr 54 ned……………

 

Resultater pr løype

 

Resultater pr klasse

 

Regner med at det kommer reportasje på www.kondis.no også, i hvert fall lokal side Østfold.