Henne løp Spitsbergen Maraton!

Les mer om Spitsbergen Maraton, Våttåkuten, Heimdalsløpet og det 3. løpet i Nybrottkarusellen.

SPITSBERGEN MARATON, 42 km, lørdag 10.06.06., Svalbard

Henrik Aasbø er ofte mer eksklusiv i valg av løp enn oss andre. Denne gang tok han turen til Svalbard og deltok i maraton der. Etter breddegraden var det fine forhold, 4-5 varmegrader og nesten vindstille. Og til tross for at løypa var forholdsvis tung, var Henne bare rundt minuttet etter persen sin. Han kom inn på 3,52,24. Dette holdt til 2. plass i klasse 45-49 år.

Våttåkuten, ca 10 km, lørdag 10.06.06., Selbu

Lørdag deltok Audun Bakk i Våttåkuten som arrangeres av Selbustrand i.l. Dette var for et par tiår siden ett av de store løpene i Trøndelag med et par hundre på startstreken. Sjøl om løypelengden er redusert fra 16 til 10 km, så fenger ikke blaute myrer og bratte lier lengre, og det var bare 7 mann på startstreken.

Audun hadde ikke problemer med å ta teten og dro i fra start og vant med 2 og et halvt minutt.

Blåfjelløpet, 13 km, søndag 11.06.06., Halsa-Bøfjorden
Nils Ivar Gjerstad, som er tilbake i Rindals-Troll, sesongdebuterte med å vinne Blåfjelløpet. Han har vært plaget av en lyskestrekk, og har derfor ikke fått konkurrert tidligere i år. Blåfjelløpet, bekrefter tendensen som beskrevet om Våttåkuten, fjelløp trekker ikke lengre den store deltagelsen og det stilte bare 4 i konkurranseklassen.

HEIMDALSLØPET, 3 og 10 km, mandag 12.06.06., Heimdal

Årets Heimdalsløpet ble preget av den sterke varmen, og arrangøren opplyser på sine hjemmesider at det var 28 o C under løpet, noe som preget mange. Flere hadde betydelig bedre tid i fjor da løpet gikk under 5,5 o C!!! Desto mer imponerte vinneren Birger Dragsten ved å løpe på 31,31 i den sterke varmen.

Dette ble ikke den mønstringen som vi håpet på. Mange sliter med forkjølelse.

Heimdalsløpet innførte i fjor nye distanser, 3 og 10 km. På 3km ble det en hard duell mellom John Langli og Guled Kahin Hared. John dro det meste av løpet, men Guled kom sterkt i spurten. De vant hver sin klasse og John forbedret seg med hele 1,13 fra i fjor.

På 10 km ble Jon Solem vår beste mann på 37,19, et bra løp som holdt til 11. plass. Lars Hagen slet tidlig i løpet, og ettersom han har vært småsyk, tok han ingen sjanser og jogget inn den siste halvdelen.