Henne løp sin maraton nr 60!!!

Henrik Aasbø har deltatt i Gøteborg Maraton og Ole Sæterbø i Torvikbukt Rundt.

Torvikbukt Rundt, 13,7 km, lørdag 13.10.12., Torvikbukt

Sol fra skyfri himmel, og nesten vindstille, gav løperne ideelle forhold. Og de møtte opp i stort monn, 69 i konkurranseklassene og 240 trimmere, gjorde at i sitt 40 års jubileum, opplevde arrangøren en fin økning i deltagelsen.

Vi har tradisjonelt hatt med flere deltagere i dette løpet, vi har bl a vunnet 5-mannspokalen 20 ganger, men denne gang, ble det pga skader og annet fravær blant de faste deltagerne, bare Ole Sæterbø som deltok fra oss. Ole hadde heller ikke noe stort løp, han har vært syk den siste tiden. Han holdt bra i det lette partiet fram til 5 km, men fra hoppbakken og inn, ble det tyngre og kom inn på ei tid som holdt til 12. plass totalt. I fjor løp han svært bra her, den tida ville holdt til en klar 4. plass i år. Den gir ei bra plassering på vår adelskalender. Se nederst på siden statistikker.

Lina Roindt-vinner Andre Hammerø Løseth vant klart her også, til tross for at han i mellomtiden har løpt Berlin Maraton.

Arrangøren hadde i år en massemoblisering i forbindelse med 40-årsjubileumet. Det resulterte i en stor økning blant de lokale deltagerne, med bl a 38 løpere i mosjonsklasen. Noe som vi bør ta lærdom av…..

Gøteborg Maraton, 42.195m, lørdag 13.10.12., Gøteborg

Henrik Aasbø dro til Gøteborg for å forsøke seg på sin 60. maraton og det ble en fin opplevelse for han. Han kjenner av og til på trening til skaden som gjorde at han var nesten 2 år borte fra maraton-løypa. Han startet derfor forsiktig og løp sterkere etter hvert. Siste ¼ av løpet gikk raskest, sjøl om det var motvind og motbakke i dette partiet av løypa.

Han kom inn til 4,14,53, årsbeste med nesten 8 min. Dette gav han en 3. plass i sin klasse M55. Fine maratonforhold, skyet, litt yr på slutten, 7-8 grader. Han følte seg etter eget utsagn ”utrolig pigg”, etter løpet, så han stopper nok ikke på 60 løpte maraton.