"Hardhaushelg"

Dette har vært ei helg for skikkelige hardhauser. Bjørn Von har deltatt i to tøffe løp, Henne i 6-timers løp, samt at vi har hatt deltagere i Vasfjellet Rundt.

Storflågløpet, 2,5 km, lørdag 27.08.06., Rognan
Da har motbakkeløpbølgen også nådd Nordland med motbakkedebutant Bjørn Vonheim på startstrek. Dette var et av de mer ”skånsomme” med bare 2,5 km, men med en stigning på 410 m, er dette likevel tøft nok. Bjørn vant sin klasse med 2,35, men måtte se seg slått av to yngre deltagere.

Det litt spesielle her, var at det var intervallstart, slik at det ble ikke rom for taktisk løping.

Jordbrudilten, 12 km, søndag 28.08.06., Saltdal

Bjørn Vonheim var nok mer merket av gårsdagens motbakkeløp enn vinneren Glenn Peter Knædal. I går var Bjørn bare 14 sek etter Knædal, mens den gode langrennsjunioren satte like godt ny løyperekord. Dette løpet var også svært tøft med ei stigning på 210 m fra 1 til 3 km.

Ei tøff helg for Bjørn med to tøffe løp. Komplette resultater finner du her, samt massevis av bilder; også av Bjørn. http://www.heimhug.com/jordbru06.html

Vassfjellet Rundt, 15/21 km, søndag 27.08.06., Klæbu

Vi hadde en deltager i konkurranseklassen (21km) i Vassfjellet Rundt, Lars Morten Bardal. Han kom på en 5. plass i sin klasse.

I tillegg deltok Per Erik Mathisen i mosjonsklassen (15 km), der han kom inn til tredje beste tid på 1,39,32.

I tillegg til resultatlista nedenfor, må det bemerkes at 15-årige Didrik Tønset fra Heimdal, løp langløypa på dagens nest beste tid, 1,43,01. Han løp i en egen mosjonsklasse, for juniorene sin konkurranseklasse går over 15 km, og den vant for oss ikke ukjente Magne Romundstad fra Strindheim på 1,14,58.

Traseen i Vassfjellet Rundt kan være temmelig bløt, men i år var løypene helt perfekte, men løperne klarte ikke utnytte dette, for været var for perfekt, 25 grader og vindstille. Og tidene ble påvirket av dette, 21 km blir langt i en så sterk varme.

Eidsvoll 6-timers, søndag 27.08.06., Eidsvoll
Med 81 deltagere, er Eidsvoll 6-timers, ett av de største arrangementer av en slik karakter i Skandinavia, og der hadde vi Henrik Aasbø på plass. Illevarslende meldinger om en forkjølelse dagen før løpet, forhindret ikke Henne å stille til start. Ei reise på 31 timer uten søvn fra junior-VM i Beijing, hadde nok vært tøft for immunforsvaret og dermed ikke den beste oppladinga for et 6-timersløp.

Tross forkjølelsen løp Henne så langt at han passerte helmaraton, dvs over 42 km. Det presiseres at det kalles ikke for å bryte i 6-timers, man får registrert hvor langt man har løpt og kommer på resultatlista.  Omtale, bilder og resultatliste vil etter hvert komme på www.kondis.no. Men i skrivende stund er det klart at Runar Gilberg har satt norsk rekord ved å løpe over 82 km og det er dessuten klart at Hennes sterke klubbrekord fra mars i år, på 60 km står urørt etter dagens forsøk…………..