Fotball

IL Rindøls historie

Idrettslaget kom hovedsaklig til å drive med skiidrett i mange år. Fotballen trillet likevel i Øverbygda, hvor det fantes lag i hver krets. I Løfall var det Falk, senere Boktens fotballklubb, på Skogen var det Skogguten og i Lomundalen Storegut. Disse lagene hadde hver sin bane, om vi kan kalle dem det.

Alle disse lagene gikk i 1939 sammen om å danne Nansen fotballavdeling, som da ble A-klubb under Indre Nordmøre Fotballkrets. Nansens første sesong ble derfor i 1940, det første krigsåret. En oppsummering av denne første sesongen står slik beskrevet i protokollen: "Til tross for at det i år har vori krig og dei dertil tilhøyrande grufulle ting i landet vårt, ja, i bygda vår med, har det i år også vært sysla litt med fotballen, det har såleis vært ein pokalserie for Indre Nordmøre, der det "årsgamle" Nansenlaget hevda seg utmerket godt. Troll vant med 19 poeng, Nansen nådde 17 poeng, Øvre Surna 9 poeng og Gnist 3 poeng"

Straks etter krigen ble det fart på arbeidet med å anskaffe klubben en skikkelig bane. De banene som Boktens fotballklubb og Skogguten rådde over holdt ikke lenger mål. Arbeidet med opparbeiding av idrettsplass kom i gang. Anlegget fikk navnet Skogsletta, og banen ble det første steget fram til det anlegget vi kjenner i dag.

På fotballbanen kan ikke IL Rindøl vise til de helt store prestasjonene, og mangelen på aktive gjorde at det mellom 1952 og 1957 ikke eksisterte noe fotballag. Fra serieomleggingen i 61/62 har Rindøl befunnet seg i 5. og 6. divisjon.

Med den spinkle befolkningsmassen som IL Rindøl rår over, blir det umulig å stille lag i alle aldersklasser, og aldersforskjellen blir alt for stor og resultatene deretter. Dette har ført til at mange spillere også har søkt til naboklubber for å utfolde sine fotballferdigheter.

Til tross for de ikke helt store resultatene er det ikke rent få personer som i en eller annen sammenheng har lagt ned verdifullt arbeid for fotballen fra 1940 og fram til i dag.

Fra 1999 har det vært samarbeid om lag i de aldersbestemte klassen med IK Rindals-Troll, og det samme med a-laget fra 2005-sesongen.

----------------------------------

Dette er et utdrag fra jubileumsheftet til IL Rindøl som kom ut i forbindelse med 100-årsjubileumet i 2006. For mer info om Rindøls historie anbefaler vi dette heftet.

Les mer om Rindøls mangfoldige historie i artiklene under: