Fire RT-løpere i Birkebeinerløpet

Alle greide merket og Bjørn Sæther ble vår klart beste.

Fire løpere fra Rindals-Troll stilte i årets Birkebeinerløp fra Sjusjøen til Lillehammer. Dette er løp som går på noe uvant underlag og terreng for de fleste av våre løpere som er mer vant til asfalt- og grusveier. Mesteparten av Birkebeinerløpet går på ulendte stier og traktorveier. I år hadde det regnet ganske kraftig dagen før løpet, så traseen var våt og etter hvert til dels gjørmete.

Målet for mange i Birkebeinerløpet er å greie merket, dvs. å komme under ei makstid som beregnes som gjennomsnittet av de fem beste løperne i klassen + 25 %. Bjørn Sæther gjorde et godt løp og ble vår klart bestemann på tida 1,25,23, og ble med det nummer 16 i M30-34 av 533 løpere. Også de andre tre RT-løperne greide makstida med grei margin og ble i tillegg premiert for være blant de 25 % i sine klasser.

Birkebeinerløpet er et arrangement som har vokst veldig de siste årene. Regner en med løpene som arrangeres også for barn og ungdom var det i år rundt 10 000 deltagere. På tross av dette fungerte all logistikk rundt løpet veldig bra.