Aktiv løpshelg

Her kan du lese om Kapt. Dreiers Minneløp, Lofoten Maraton, Skåla Opp og Strindheimlekene der to av våre løp seg inn på Ti på topp på 1.500m.

Kpt Dreiers Minneløp, 19,3 km, lørdag 19.08.06., Sunndalsøra.

Rune Opem, fra Stjørdal FIK, tok teten fra start, men pga at han løp feil 2 ganger i begynnelsen av løypa, så var det ikke før ca 5 km at han begynte å få forsprang på Stein Ivar Børset. Opem økte deretter jevnt og trutt, slik at han vant med 2,25. Stein Ivar på sin side, slet med å holde Egil Husøy, fra Gossen, bak seg. Fram til rundt 10 km, var det bare 6-7 sekunder mellom dem. Først etter ca 16 km, hadde avstanden kommet opp ca 20 sek. Som vanlig holdt Stein Ivar sin innsats til en klar klasseseier. Hans tid var ca 3,30 svakere enn i fjor. Noe skyldes omlegging av løypa (ca 1 min?), noe skyldes høy temperatur (rundt 25 grader, mot ca halvparten i fjor), samt at noe skyldes dårligere form.

KDM er et unikt arrangement, der hele 60 fullførte hovedløpet på 19,3 km. Tror ikke det er mange løp her i landet som har en så stor deltagelse på en såpass lang distanse. Det ser ut til at det er stor prestisje blant de lokale for å fullføre KDM. I tillegg er det fine jubileumspremier, noe som fører til trofaste deltagere. Men arrangøren har ei utfordring i å få nyrekruttering til løpet. Det bør de gjøre ved å satse mer på den fine 6 km traseen.

RT stilte med 3 løpere på denne distansen, noe som utgjorde halvparten av startfeltet!!! John Langli vant klart foran Råg Mikkelsen, men på 28 sek dårligere tid enn i fjor. I år ledet han fra første meter, mens i fjor ble han presset helt til målstreken.

Lofoten Maraton, 10 km, lørdag 19.08.06., Leknes

Bjørn Vonheim deltok i nyskapningen Lofoten Maraton, som bestod av distansene 4km og 10 km, samt hel-og halvmaraton. På 10 km stilte 9 deltagere og Bjørn vant denne distansen klart på 36,29. Det var fine forhold under løpet med 12-13 grader og vindstille, men løypa var relativt krevende med mange kjappe svinger.

Skåla Opp 8 km lørdag 19.08.06. Stryn
Skåla Opp har blitt det mest populære motbakkeløpet her i landet. Løpet starter ved sjøkanten, og etter 8 km har man kommet 1848 moh. Dette skal være Nord-Europas tøffeste motbakkeløp.

Vi hadde en deltager, Morten Svinsås. Han ble nr 15 av 32 i sin klasse. Morten åpnet kanskje vel optimistisk, og vi ser av mellomtidene at han måtte slippe flere forbi seg på den siste delen.