Årsmelding 2008-2009

Årsrapport Handball sesongen 2008-2009

Handballstyret har i sesongen 2008-2009 bestått av følgende medlemmer:

Leder: Hanne Tove Baalsrud
Styremedlem: Jan Arild Sande
Styremedlem: Anne Løset
Styremedlem: Anne Lise Wormdal
Styremedlem: Mette S. Aasen

Aktivitet i årets sesong:

IK Rindals-Troll har hatt følgende lag i Gjensidigeserien:

Blandet 10 år.
Vi har deltatt med 2 lag i serien med jenter og gutter født i 1998 og 1999
Antall aktive: 27
Trenere: Lisbeth Evjen og Marit S. Løset
Oppmenn: Anne Kari Mogset og Anne Marie Sande

Jenter 12 år:
Jenter født 1996 og 1997
Antall aktive: 15
Trenere: Eirik Tørset og Inge Herman Foss
Oppmenn: Jan Ingvar Gjerstad, Ingrid K. Moen og Morten Møller
Laget ble nr. 4 i avd.

Gutter 12 år:
Gutter født i 1996 og 1997 + 4 spillere født 1995 på disp.
Antall aktive: 15
Trenere: Eirik Tørset og Kari Rognskog
Oppmenn: Per Jarle Eide og Ingeborg Sande
Laget ble nr. 7 i avd.

Jenter 14 år:
Jenter født i 1995 og 1994 + 1 spiller født 1993 på disp.
Antall aktive: 14
Trener: Inge Herman Foss
Oppmenn: Eva Indergård, Lise Dagrun Løset, og Brit Bakken
Laget ble nr. 6 i avd.

Gutter 15 år:
Gutter født i 1992, 1993 og 1994.
Antall aktive: 14
Trenere: Gunnar Dalen og Bjørn Tommy Hegvik
Oppmenn: Lars Mikkelsen
Laget ble nr. 10 i serien.

Jenter 16 år:
Jenter født i 1992, 1993 og 1994.
Antall aktive: 15
Trener: Inge Herman Foss
Oppmenn: Anne Norli, Mari Romundstad og Kjersti Bolme
Laget ble nr. 9 i avd.

Damer senior 4 div.:
Antall aktive: 19
Trener: Bjørn Tommy Hegvik
Oppmenn: Mette S. Aasen

Laget ble nr. 4 i avd.


Dommere og barnekampledere:

Eva Indergård, Marius Indergård, Eirik Tørset og Fredrik Talgø.

Sportslig:

Etter jul ble det inngått et tettere samarbeide med Barneidretten med innkjøp av baller tilpasset yngre årsklasser enn 9-10 år. Dette for å styrke rekrutteringen for satsing på B10 nivået. Det er mange potensielle spillere som er ivrige med handball.

Sesongens B10 har hatt en fin utvikling med deltakelse i serien for blanda lag, men vi ser det er store forskjeller på lagene de møter og mener det er riktig å begynne ”lek med handball” på et tidligere tidspunkt enn 9-10 år.

Vi har hatt en sesong med stor rekruttering spesielt i yngre årsklasser, og lavt frafall. Vi har hatt nesten like mange aktive gutter i de aldersbestemte klasser som jentespillere. Dette er gledelig da Handballforbundet har rekruttering av guttespillere som et av sine viktigste satsningsområder.

De andre lagene har hatt en fin utvikling, og vi kan si oss godt fornøyd med resultatene. Noen lag har deltatt i ”sterke” serier. Dette gjelder spesielt G12 og G15 som har vært i serier med nesten bare ”bylag”. For G15 ble det slått sammen to avd. i starten av sesongen, slik at det ble kun en serie med 10 Trondheimslag og tre lag fra distriktet. Dette har gitt noen utfordringer sportslig sett da nivået er veldig høyt i gutteklassene og seriene består av byklubber som har store årskull og satser håndball hele året. Vil nevne at IK Rindals-Troll er en av de få klubbene som greier stille rene guttelag høyt oppe i årsklassene utenfor Trondheim.

J14 og j16 valgte å delta på Tiller Cup i år. J16 spilte godt i de innledende kampene, men gikk dessverre ikke videre i turneringen. J14 gjorde en flott innsats som resulterte i B-finale. Der vant jentene og fikk med seg en fin pokal hjem til klubben.

Økonomi:

Det er fortsatt høye utgifter forbundet med handballaktiviteten. Det er dommerutgifter og halleie som er de største utgiftspostene. Derfor er det gledelig at vi får refundert deler av utgiften vi har hatt på halleie fra Rindal Kommune, for de aldersbestemte lagene våre.

Vi har hatt flere inntekstbringende tiltak bl. annet vakthold på Storåsfestivalen, Oppdrag for Rindal Kommune med utkjøring av ”faddergaver” i forbindelse med satsingen ”Tid til å leve”. Vi har hatt eget julelotteri og salg av pizzalodd og skrapelodd. I tillegg er det handballgruppa som har stått for salget av klubbgenserne.

Vi har også hatt veldig bra publikumsoppmøte på våre hjemmearrangement med et snitt på 60-80 betalende pr dag, som bidrar til at vi stort sett har gått i pluss. Vi har fått tre nye sponsorer som har bidratt økonomisk og med gevinster på vårt pizzalotteri.

Utstyr:

Handballgruppa har bra med utstyr og i år har vi prioritert innkjøp av flere draktsett. Vi har også supplert lageret på klubbgensere med flere størrelser som har vært utsolgt i lang tid, og vi har kjøpt inn T-skjorter og baller til barneidretten. Vi vil gjerne bemerke at utstyret i Rindalshuset må fornyes kontinuerlig, da det er stor belastning og slitasje på felles utstyr som matter, ballnett, mål og annet.

Møte/kurs virksomhet:

Det er avholdt 1 arbeidsmøte og 6 styremøter i gjennom året. 2 representanter fra styret (vanligvis leder + 1) har deltatt på alle møter i sone 9 på Orkanger.

Det er holdt 2 fellesmøter med trenere og lagledere, og to møter med enkelt lag. Alle lag hadde foreldermøte før oppstart av sesongen.

Leder har deltatt på et møte for soneledere, som repr. for Nordmørsklubbene Surnadal, Rindal og Halsa for region Midt-Norge på Stjørdal. Leder er også utpekt som delegat fra sone 9 og skal delta på årets Håndballting i Trondheim 24-26 april.

Klubbene i sone 9 er bedt spesielt om å rekruttere og utdanne egne dommere. Denne sesongen har vi hatt tre unge karer på dommerkurs. Det har gitt de kompetanse til å dømme i serie for de yngste årsklassene B10 0g J/G12. De har også tatt på seg oppdrag for naboklubbene Meldal og Surnadal. De har som mål å ta flere kurs som etter hvert gir de kompetanse til å dømme eldre årsklasser.

IK Rindals-Troll har stått som vertskap for kurs i moduler for Trener 1, i regi av region Midt-Norge. Surnadal og Meldal handballgrupper var inviterte deltagere. Det ble 15 deltakere på første kurskveld, og målsetting om å fortsette modulbygging til Trener 1. er fullført.

Våre sponsorer har vært:
Rindal Sparebank, Rognskog Bil, Amfi Drift AS, Rindalslist AS, Svorka Energi, Surna Varme & Sanitær AS, Statnett og Statkraft kraftverksgruppe Aura.

Ny sponsorer er T-komponent as, Rindal Bensin og Service, og Coop Prix .

Til slutt vil vi takke alle trenere og oppmenn, arrangementskomiteer, foreldre, publikum, sponsorer og alle våre andre støttespillere med et positivt og aktivt engasjementet for å få til håndballaktivitet i bygda.

Rindal 20.04.09

For handballgruppa i IK Rindals-Troll

Leder Hanne Tove Baalsrud