4 klasseseire i Jordbærtrimmen

Her kan du lese om Jordbærtrimmen, fra et treningsstevne på Øya og om Bjørn Vonheim som har løpt 10 km på 34,57.

Treningsstevne, 3.000/5000m, torsdag 05.08.10., Trondheim Stadion

Vi hadde 2 deltagere med i et approbert treningsstevne på Trondheim, Helge Langen og Lars Hagen som dugnadsarbeidere for Strindheimløpere. På 3.000m dro Helge Langen på Trond Einar Pedersli (16 år) i 2.000m til Helge begynte å slakke av. Pedersli kom inn 9,19,59 og klarte UM-kravet med god margin, mens Helge vanligvis har sterke avslutninger, måtte denne gang bruke 3,22 på siste 1.000m. Helge har slitt litt med beina etter SOL, og manglende konkurransetrening og mye alternativ trening den siste tida, var nok årsaken til den svake avslutninga og kom inn på 9,36,92. Johan Bjørnaas, Strindheim vant på 9,08,59.

På 5.000m skulle Lars Hagen være hare for Emil Lerdahl. Lars dro i 14,35-fart i tre runder, og Emil løp solo resten inn til 15,01,77. Lars slapp seg ned til terskelfart og kom inn på 16,17,18.

Jordbærtrimmen, 9,3 km, lørdag 07.08.10., Lensvik

Pga byggingen av nytt flerbrukshus, var start og mål også i år flyttet til Åsmyra Stadion. Derved var løypa i år 9,3km, mens den vanlige løypa er 10,6km. Tidene kan derfor ikke sammenlignes, og årets resultater kan derfor ikke tas med på vår adelskalender. Tar i stedet med tidene fra i fjor for de som deltok da, til sammenligning.

Fint vær og stor deltagelse, rundt 60 i konkurranseklassene og bortimot 300 trimmere. Kanskje litt i varmeste laget for konkurranseløperne, 23 grader, men en bris dempet noe.

I konkurranseklassene stilte vi med 9 løpere. Dadafo, fra Namdal Løpeklubb tok teten umiddelbart og vant klart. Bak lå Johan Kjølstad, Skogn og Lars Moholdt sammen, til Lars måtte slippe etter ca 4km. Henrik Grøseth lå stort sett alene på 4. plass gjennom hele løpet, helt til han passerte Lars i en slak nedoverbakke inn til mål. Henrik har nesten ikke konkurrert individuelt i år pga akillesplager, noe som tydligvis hemmer, for han løp ca 2 min saktere enn i fjor..

”Hovedfeltet” bestod av Runa Bostad, som hadde bare 7 menn (!) foran seg i mål, Trygve Reitan og Terje Olsen, Ole Sæterbø og Martin Muan. Ole og Martin måtte slippe rundt 5 km, men Martin avsluttet sterkt og tok igjen de øvrige rundt 2 km før mål, og var den sterkeste inn til mål.

I tillegg til de 8 av våre som står på resultatlista, løp Jo Bjørnar Fiske i mosjonsklassen inn til 42,29.

For øvrig er premiebordet i Lensvik verd en kommentar, ingen i konkurranseklassene får mindre enn 2 korger jordbær. Alle klassevinnerne får en laks, en halv kasse jordbær og en gavepremie. Alle som blir nr 2, får en laks, 2 korger jordbær og en gavepremie.