10-kamp

Helge Langen satte 10 perser i ett og samme stevne og er nå inne på Ti på
topp i 13. øvelser!!!

 

10-kampen, lørdag 17. og 18. september, Trondheim
En stor dag for statistikkutvalget, Helge Langen har deltatt i 10-kamp, og noterte seg for 10 perser. Det var bare på 1.500m han ikke klarte persen, naturlig nok ettersom dette var siste øvelse i 10-kampen. Samtidig kom han inn med 9 nye res på Ti på topp, samt ei forbedring på 400m, som riktignok ikke førte til opprykk plasseringsmessig……..
Først litt om sjølve arrangementet, slik det er beskrevet i innbydelsen:”Under mottoet "Det er FEIGT å trene til Tikampen", inviterer NTNUI-friidrett til Norges største, og utvilsomt morsomste, mangekamp (se bilder fra tidligere år i vårt galleri).”
 
Den største er det utvilsomt, for 67 utøvere fikk notert ett eller flere resultater. Men sannsynligvis et stevne med stor strekkfaktor, for enkelte har kastet inn håndkleet allerede etter første øvelse, 100m!!
Helge sin serie: 12,58 (100m), 4,84 (lengde), 7,08 (kule), 1,45 (høyde), 56,07 (400m), 22,51 (110m hekk), 20,26 (diskos), 2,10 (stav), 15,70 (spyd) og 1.500m (4,16,93). Og da blir summen 3.665 poeng.
I flg Helge: ”Spydet gikk heller tilfeldig og hekkeløpet var også ett stykke unna internasjonalt nivå”. Statistikkutvalget støtter dette synet, og anser ikke at disse resultatene vil bli karakterisert som legendariske…
Men dette forhindret ikke Helge i å ta sølv i KM. Det var bare to deltagere i aktivklasse, resten stilte i klasse mosjon. Heldig for Helge, Lars Vikan Rise har akkurat dratt over ”dammen” for å starte med det siste semesteret i studiet, han har en pers på 7.776 poeng. Noe som taler i Helge sin favør, Rise hadde for sterk medvind på 100m og lengde da han oppnådde dette resultatet….
Helge imponerte under 10-kampens siste øvelse, 1.500m. Etter 9 gjennomførte øvelser, la han seg i rygg på en Ren-Eng-trio som stormåpnet på 63 sek på første runde. Helge holdt bra, og kom inn bare 9 sek etter persen, satt under helt andre omstendigheter.
Vi må også merke oss at under Lina Roindt ”dagen derpå”, perset Helge med klar margin, til tross for at han ”var stiv i hver eneste muskel fra nakken til tærne”. Det betyr bare at Helge er godt gjennomtrent.
De mulige nedturene under 10-kampen, er at han ikke rykket opp plasseringsmessig på Ti på topp på 400m, sjøl om han perset, samt at han hårfint inntar plassen bak Ø. Sæther i kule og høyde!!! Men da må det i rettferdighetens navn bemerkes, at hans resultater ikke ble oppnådd i en 10-kamp og han hadde god tid på å forberede seg til disse øvelsene…. Se for øvrig Ti på topp og klubbrekorder under peker statistikker.
Helge inviterte på diskusjonsforumet til en dugnad for Ti på topp. Han fikk ikke med seg flere kollegaer, men han har i alle fall nå tatt sin del av dugnaden. Sporty gjort!
Komplette resultater: