Terje Olsen og Bjørn Vonheim med dobbeltseier i klasse 45-49 år. (Foto: Tommy Støa)

Trygve vant i London og 3 RT-løpere på pallen i Hytteplanmila

Trygve Reitan har deltatt i et løp i London, mens Terje Olsen, Ole Arnold Sødal og Bjørn Vonheim løp glimrende i Hytteplanmila.

Wimbledon Common Parkrun 5 km, lørdag 15.10.11., London
Trygve Reitan var i London i høstferien og benyttet anledningen til å stille i dette løpet som går hver lørdag kl 0900 året rundt. Det var tredje gangen Trygve stilte i dette løpet, og målet var å slå persen fra 27. mars i fjor, dvs 17.36.

Løypa går i to runder etter en grusveg, og Trygve, som følte seg lett, lå i rygg på lederen hele første runden. Gikk forbi ved passering og løp solo inn til førsteplass på den gode tida 16,58, 38 sek bedre enn persen. Trygve løp andre runden 6 sek fortere enn første runden.

Samboer Runa Bostad deltok også, hun kom inn på 17,45, beste dametid, og var bare 10 sek bak svoger Knut Hegvold som kom inn som tredjemann i løpet på 17,35. Totalt sett, hadde Runa 5. beste tid, og var bare 1 sek for sein til å komme på andreplass på løpets adelskalender.

Resultatservice og historikk er helt enestående for dette løpet. Denne linken går direkte til resultatene fra dette løpet, men benytt anledningen til sjekke hjemmesida nærmere, så vil dere finne at Thomas Holm løp på 16,34 den 6. mars 2010, mens hans tvillingbror Martin løp på 16,30 i samme løp.

Hytteplanmila, 10 km, lørdag 22.10.11., Hole (like utenfor Hønefoss)
Vi stilte med tre deltagere, Terje Olsen, Ole Arnold Sødal og Bjørn Vonheim, som alle kom på pallen i sine klasser. Værforholdene lå godt til rette for gode tider; opphold (litt tåke), vindstille, 8-10 grader. Løypa er lettløpt, men løperne må legge seg på minnet at første km går nedover og siste km er litt bratt oppover.

Terje gikk hardest ut av våre, og kom i gruppe med bl a de to beste dameløperne; svenske Meraf Batha og Kirsten Marathon Melkevik. De passerte 5 km på 16,40. Terje følte det gikk litt sakte fra 6-7 km, og gikk forbi og løp solo fra 8 km og inn. Han øynet muligheten til å komme inn under 34 for første gang. Han presset fint inn og kom inn på gode 33,55, en forbedring av persen med 23 sek. Klar klasseseier og går med dette inn på 4. plass på årets Norgesstatistikk i sin klasse 45-49.

Ole Arnold åpnet hardere enn Bjørn, men Bjørn fikk kontakt etter 4 km og de løp sammen til rundt 8km, da Ole Arnold dro i fra igjen. De passerte 5 km på 16,57. Ole Arnold kom inn til 34,22 og en tredjeplass i klasse 35-39. Ole Arnold hadde fra før 34,36 som best på distansen(bane).

Bjørn fikk 34,36 og inn til en andre plass bak Terje i klasse 40-45. Bjørn som ikke har lyktes helt i konkurranser tidligere i år, presset ned sin årsbestetid med hele 47 sek og han gikk nå inn til en fin 8. plass på Norgesstatistikken i klassen.

Tre svært fornøyde løpere, både med egne prestasjoner og ett flott arrangement. Arrangøren gjør en kjempejobb og det har medført til at dette relativt nye løpet samlet så seint på året, hele 742 deltagere som alle løp på tid.

Til slutt litt for spesielt interesserte. For å illustrere Terje og Bjørn sine sterke løp, så blir Terje sin tid etter den såkalte WAVA-kalkulatoren, der man tar hensyn til alder, 30,37. Men han blir slått av Bjørn som har noen år til på baken. Hans tid blir 30.30!!! Ole Arnold som er rene ungsauen i dette selskapet, får omregnet sin tid til 33,12. I denne sammenheng blir nok Petter Antonsen vinneren av Hytteplanmila. I sitt femtiende år, løp han på 32,14, det gir 28,10 etter nevnte kalkulator.

Komplette resultater:

Bilder fra løpet (her ser vi RT-singletten på flere bilder underveis i løypa, samt at vi ser på slutten av bildeserien, 3 RT-løpere forskriftsmessig kledd på seierspallen!!):