Thomas Holm løp maraton på 2,31,27

Thomas har nettopp kommet inn på Frankfurt Maraton og perset med 2,35. Han løp seg med det inn til en fin 4. plass på årets Norgesstatistikk. Forutsetter da at det var bare Øystein Sylta, av de nordmenn som deltok i dag, som fikk bedre tid enn Thomas. Sylta løp til gjengjeld inn til fine 2,17,42 som er bestetid av en nordmann i år. Thomas hadde nok håpet på litt bedre tid, men vi ser av ”analysen” at han fikk det tøft på slutten. Klikk på fila under for å se flere betraktninger rundt løpet.

Frankfurt Maraton, 42.195m, søndag 25.10.09., Frankfurt

Først må vi ile til med ei korrigering av det som ble skrevet i ingressen umiddelbart etter løpet. Der står det at Thomas perset med 2 min og 35 sek. Det riktige er at dette er ei forbedring av årsbeste. Gammmelpersen er fra Oslo Maraton i fjor, da han løp for NTNUI og kom inn på 2,32,09. I dag kom han altså inn på 2,31,27, slik at det korrekte er at han perset med 42 sek.

Litt interessant å sammenligne de to løpene. I Oslo hadde han følgende splitt: 1,15,16 og 1,16,53 og ei sluttid på 2,32,09. I dag ble splitten: 1,14,15 og 1,17,12. I flg Thomas, hadde han en god dag, men kjørte litt for hardt inn mot passering halvmaraton, det straffet seg nok litt på slutten. Det ble derfor tungt fra 30km og inn. Men han har lært av Paris i vår, da han kom inn på 2,34,22. Da var splitten: 1,12,55 og 1,21,31!!!

Noen facts fra løpet: Av totalt alle 9.497 løpere ble Thomas nr 56. Blant 7.816 menn, ble han nr 51. I sin klasse, menn under 30 år, ble han nr 28. Thomas er bare 22 år, svært ungt til å være maratonløper, og hadde det vært "juniorklasse" i løpet, altså menn under 22 år, er det ikke sikkert at det er så mange som er foran. Og nå er han på fjerde plass på årets

Frankfurt Maraton er ikke av de største maratonløpene, men det er mange gode løpere som stiller der, for det er ei lett løype der folk kommer for å perse. For øvrig samme løype som Stein Ivar Børset løp, da han satte den sterke klubbrekorden på 2,21,37. Årets vinnertid viser også at det er lett løype, kenyaneren Gilbert Kirwa vant på den gode tida 2,06,14, ei km-tid på 2,59!!!!! For øvrig ny løyperekord. Til sammenligning hadde Thomas et snitt på 3,35. Bra det også.

Litt vind, men gode forhold, lett skyet oppholdsvær, 14-15 grader.

Thomas har hatt en lang sesong, etter en vinter preget av et tretthetsbrudd, sesongdebuterte han med Paris Maraton allerede 5. april. Nå avsluttet han sesongen med en ny maraton nesten 7 mnd seinere. Da er det lov å roe litt ned nå….

Noen elektroniske betraktinger til slutt: Løpet ble vist live over internett, man kunne følge hver 5 km passering på løpets hjemmeside, og her på "hjemmebane" fikk enkelte av oss, SMSèr umiddelbart etter hver 5km passering. Verden går framover eller???

Løpets hjemmeside:

Norgesstatistikk. Helt på toppen kom altså Øystein Sylte som i dag løp på gode 2,17,42.http://www.frankfurt-marathon.com/