Stor RT-dominans

RT dominerte Kaptein Dreiers Minneløp på Sunndalsøra og 1500m i Stjørdal. Rapport også fra Jordbruløpet.

Kpt Dreiers Minneløp, 19,3 km, lørdag 20.08.05., Sunndalsøra.

Henrik Grøseth og Stein Ivar Børset ble en duo i tet tidlig i løpet. Etter at de hadde vekslet på å dra oppover til vending halvveis, dro Henrik jevnt, og Stein Ivar måtte slippe ved ca 14 km. Fint løpsvær, men løypa var sleip en del steder etter regnet. Tross dette, ble det jevnt over bedre tider enn i fjor. Det er bedre å løpe i 12 grader enn i over 20 som det var i fjor.

Stein Ivar, som vant sin klasse klart, fikk for øvrig utmerkelse for å ha hatt deltatt i sitt 20. løp.

I klasse 50-54 år ble Tor Jarle Bolme nr 2, 2,38 bak vinneren Stein Seem.

KDM er et unikt arrangement, der hele 67 fullførte hovedløpet på 19,3 km. Tror ikke det er mange løp her i landet som har en så stor deltagelse på en såpass lang distanse. Det ser ut til at det er stor prestisje blant de lokale for å fullføre KDM. I tillegg er det fine jubileumspremier, noe som fører til trofaste deltagere. Men arrangøren har ei utfordring i å få nyrekruttering til løpet. Det bør de gjøre ved å satse mer på den fine 6 km traseen.

RT stilte med 5 løpere på denne distansen, og disse dominerte, der bare 9 løp på tid. 15-årige John Langli imponerte stort ved å vinne. John dro hele løpet, med senioren Roy Karlsen fra Hitra i ryggen. Hiterværingen åpnet spurten først og fikk noen meter på John, men når John fikk ”summet” seg, hadde han full kontroll inn mot mål.

Jordbruløpet, 12 km, lørdag 13.08.05., Saltdal

Jørund Eldevik fulgte to langrennsungdommer, nesten til mål, i det 12 km lange fjelløpet Jordbruløpet. Han var bare 13 sekunder bak Tony Knædal, som vant. Her finner du bilder fra løpet, samt komplett resultatliste.

NYBROTTKARUSELLEN (4.løp), 1.500m, onsdag 18.08.04., Stjørdal

Hele 163 (!) løpere stilte til start på 1.500m på Øverlands Minde. Lars Hagen tok teten med Henrik Grøseth, Sondre Norstad Moen og Tore Sagmo på slep. De to sistnevnte måtte slippe etter en runde, mens Henrik tok teten etter 600m. Deretter ble det sololøp på Henrik og Lars. Guled Kahin Hared, som har litt stor respekt for denne distansen ennå, og etter ei rolig åpning, kom han som ei kule på sisterunden og passerte Lars like før mål. Lars Morten Bardal løp jevnere og sikret 4 dobbelt RT på ny pers.

Alle 4 har et større potensiale enn dette, og I et jevnere felt vil de nok kunne presse ned tidene en del.