Sildballfestival 2011

Lørdag 30. april gikk den 4. sildballfestivalen av stabelen. Årets program var bygd over samme mal som de tidligere årene med buffet, foredrag og kulturprogram med dans, og med Rindalshuset som arena.

Buffet
Det var allerede kø foran sildballbordet før klokka var 13.
Sildballbuffet 2
Etterhvert så fylltes det opp ved bordene
Tor Erik Jenstad
Tor Erik Jenstad
Tor Erik Jenstad og Unni Ulltveit
Tor Erik Jenstad og Unni Ulltveit
Lone Lorgen og Ada Lillegård
Lone Lorgen og Ada Lillegård
Randi Holte
Randi Holte
Anni Karlstrøm
Anni Karlstrøm
Kappetaran
Kappetaran
Underveis i konkurransen
Underveis i konkurransen
Per Bakk er uslåelig i kappeting av sildball
Per Bakk er uslåelig i kappeting av sildball

Sildballfestivalen 2011 åpna med sildballbord for rindalinger og andre som vil smake spesialiteten! Det ble i år servert sildball til rundt 230 personer. Se reportasje og bilder på Trollheimsporten.

Dagen fortsatte med foredrag av Tor Erik Jenstad: "Saftige ord og uttrykk". Jenstad kjenner vi fra "Dialektmagasinet" på NRK Trøndelag, og som forfatter av flere dialektbøker. Han hadde med seg Unni Ulltveit på fløyte, og de spilte nydelig musikk for oss. Også her finner du artikkel og bilder på Trollheimsporten.

Om kvelden var det kulturprogram med etterfølgende dans i idrettshallen. Underholdninga starta i år som i fjor med allsang av Sildballvisa, som er skrevet av Fredrik Løset. Den ser du her: Sildballvise

Deretter fikk vi overvære fin sang med Lone Lorgen og Ada Lillegård. Synd at så få personer hadde tatt turen til Rindalshuset denne kvelden. Vi fikk også en monolog ved randi Holte: "Festkledd", og Anni Karlstrøm med "Trimsykkel". Ingen fare for at vi som var der ikke fikk trimma lattermusklene våre iallefall.

I år var det konkurranse i kappeting av sildball mellom grendene. Disse stilte: Sindre Romundstad (Bolme), Magne Svinsås (Romundstadbygda), Tor Olav Tiller (Sentrum), Per Bakk (Lomundal/Rørdal) og Arild Haugen (Skogen/Bokta). Lomundal/Rørdal ved Per Bakk vart årets sildballgrend, og Per spiste "sildballfola" si på 1 minutt og 21 sekunder.

Kvelden og sildballfestivalen 2011 vart avslutta med dans til Lads on the run, og selvfølgelig var det salg av stekt sildball på kvelden.

Du finner reportasje også på Trollheimsporten fra kulturkvelden.