Ny bronse i junior-NM til Thomas Holm og Lars Moholdt vant Knyken Rundt

Thomas Holm tok en ny bronse i junior-NM, denne gang på 3000m hinder. Thomas løp inn til ny klubbrekord på distanse med en tid på ca. 9.51. Dessuten har Lars Hol Moholdt vunnet Knyken Rundt.

 

Junior NM, 3.000m hinder, 16.08.09.,Mørkvedlia Stadion, Bodø
 
Thomas Holm stilte i sin andre distanse i dette mesterskapet ved å debutere på 3.000m hinder. Været var i dag helt flott, 18-19 grader og vindstille, etter at det i går regnet i bøtter og spann.
 
Etter St.Olavsloppet har Thomas trent litt på hinderpasseringer, og til å være debutant, satt teknikken bra.
 
Feltet var relativt samlet de to første rundene, før storfavoritten, Tom Erling Kaarbø, fra Stord (9,08 som pers), tok teten. Thomas lå på 5.-6. plass til han avanserte til tredje plass tre runder fra mål og 4 løpere kjemper om sølv og bronsemedalje. 2 runder før mål går Thomas opp på andreplass, men blir passert av Espen Hultgren Weltzien, fra Tyrving, ved nest siste vanngravpassering. Thomas kjemper tappert og holder unna for vinneren av 5.000m, Tomas Vindheim fra Gular og kommer inn til en flott bronsemedalje.
 
Som en bonus satte Thomas ny klubbrekord på distansen, den første seniorrekorden vår siden 23.09.99!!! Thomas underskred Stein Ivar Børset med 7 sekunder. Nå har det ikke vært konkurrert mye på hinder i klubben, men Stein Ivar var i god form da han satte rekorden. Han satte pers på 1.500m tidligere på dagen. Under peker ”Statistikker” er både klubbrekordene og Ti på topp, oppdatert.
 
Alt i alt, ett flott mesterskap for Thomas.
 
Bilder, kommentarer og resultatliste på kondis.no:
 
 
Knyken Rundt, 10 km, søndag 16.08.09., Orkdal
 
Lars Moholdt og Juan Miguel Valdes Rodriguez var våre deltagere i Knyken Rundt, som går i hovedsak etter stier og litt grusveg. Litt sleipt etter alt regnet og Lars stilte i o-sko, som satt bra.
 
Juan tok tet fra start og fikk ei lita luke, men trioen Lars og juniorene Martin Muan og Mads Erik Berg fikk kontakt etter 3 km. Juan som ikke satt noe særlig på dette føret, tok da av seg skoene og løp resten barfot. Hadde seinere et fall og tok det deretter med ro inn mot mål.
 
Etter ca halvveis rykket Lars og fikk ei lita luke til de to øvrige. Rundt en km fra mål, la Lars inn enda ei forsering, og avstanden ned til Martin Muan, som kom inn på 2. plass, ble 35 sekunder.
 
19 deltagere i den lengste løypa.