NM Terrengløp: Medaljedryss i veteranklassene

Vi hadde med 11 deltagere i NM som gikk i området rundt Kristiansten Festning. Terje Olsen gikk helt til topps i sin klasse. Det ble i tillegg tre medaljer til (les mer).

Trygve Reitan sølv i 40-44 år
Terje Olsen gull i 45-49 år
Ole Sæterbø
Ole Sæterbø

NM Terrengløp, lang løype, 10 km, søndag 18.09.11., Kristiansten Festning, Trondheim

Strindheim il, arrangerte NM terrengløp i ei 2 km løype rundt ”Festningen”. Dette ble ei tøff løype med to harde motbakker på hver runde. I tillegg var enkelte partier av løypa ganske sugende etter alt regnet, men været under løpet var flott, 17-18 grader og sol.

Vi stilte med 1 i eldre junior, Ole Sæterbø og 10 seniorer. Sjøl om vi ”dominerte” andre halvdel av resultatlista i seniorklassen, satte vi farge på feltet; vi utgjorde nesten en fjerdedel av feltet!!! Og når vår løpere havnet på andre halvdel av lista, betyr det etter vårt syn, at alt for få lokale løpere deltok. I klasse menn senior, var det bare Ola Sakshaug som deltok fra Sør Trøndelag Friidrettskrets utenom våre løpere. Uten vår deltagelse ville dette blitt et ”fattig” seniorfelt…..

Ole, som løp 3 runder, altså 6 km, måtte slippe hovedfeltet på 16 løpere ganske tidlig på førsterunden. Og i den tøffe løypa var det flere som åpnet for hardt, og på siste runden begynte Ole å plukke inn løpere. Ole ble nr 13 i den tøffe juniorklassen, 1,50 etter vinneren. Det var 21 påmeldte i klassen, men vi vet ikke hvor mange som startet, for arrangøren hadde tatt bort fra resultatlista de som brøt løpet, noe som flere gjorde.

Seniorklassen startet forholdsvis forsiktig på første runde, men da Sondre Nordstad Moen gikk opp i teten på andrerunden ble det spredning i feltet. I ”klubbmesterskapet” lengre bak, var Lars Hagen den toneangivelde sjøl om han har et løpssteg som tilsier at han ikke er noen motbakkemann. Like bak, kjempet Arnt Inge Nilsen og Thomas Holm om å være nest beste fra klubben.

Om vi ikke hevdet oss totalt sett, ble det litt av et medaljedryss i veteranklassene: Lars Hagen og Arnt Inge Nilsen tok hhv sølv og bronse i klasse 35-39 år, Trygve Reitan tok sølv i klasse 40-44 år, mens Terje Olsen tok et suverent gull i klasse 45-49 år.

Men vi må bringe inn en kommentar om resultatlistene. Petter Eggan som er påmeldt i MS, skulle ha vært påmeldt i 35-39 år, og ville ha kommet inn på sølvplass i klassen.

Men verre er det at arrangøren ikke har tatt med på resultatlista de som brøt løpet, f eks Helge Langen står oppført som sist i Menn Senior. Under han skulle alle de som brøt, ha stått oppført med DNF, deriblant vår egen Frode Grønning. Ved å ikke føre opp de som bryter, er det nesten en oppfordring om å bryte hvis man har en dårlig dag.