Morten Svinsås vant Knykløpet

Morten vant med 34 sek foran Johannes Reiten.

Knykløpet, lørdag 05.09.09., Surnadal
Knykløpet ble arrangert for fjerde gang med 12 deltagere i konkurranseklassene, 2 kvinner og 10 menn.

Brukbart vær under sjølve løpet, men etter alt regnværet i det siste, var traseen, som stiger 900 høydemeter, svært bløt og tung. Morten Svinsås tok teten fra start og fikk umiddelbart ei luke. Bak dannet Johannes Reiten, Sigve Rolland og Ole Sæterbø ei gruppe som holdt sammen til Ranessætra, som ligger omtrent halvveis. I de bratte stigningene derfra, dro Reiten i fra de andre og tok litt inn på Morten også. Men avstanden stabliserte seg på slutten og Morten vant med 34 sekunder.

Alle tider på resultatlista er ca 30 sek bedre enn det løperne fikk på sine klokker. Morten løp derfor ca 2 min svakere i år enn i fjor. Det skyldes nok at forholdene var langt dårligere i år, samt at Morten ikke har løpt de par siste ukene, ettersom han plages med et skranglete kne. Han løp også i dag med smerter i kneet, sjøl om Knykløpet stort sett går på mjukt underlag og består av motbakker, men grunnforma er tydeligvis på plass.

En annen som har ei bedre grunnform i år enn i fjor, er Ole. Tross dårligere forhold, forbedret han tida si mer enn 2,30.

Tidene fra herreklassene: (NB: Disse tidene er altså ca 30 sek for gode)