Sigurd Fagerholt

Løpsreportasje fra England

Familien Fagerholt har flyttet til England for et år. Med den kulturen det er for løping i England er det naturlig at man involverer seg i et treningsmiljø. Det har Kjetil og Sigurd gjort og de har allerede startet i noen konkurranser.

Kjetil Fagerholt har flyttet til Lancaster i England for ett år sammen med familien. Der benytter både han og Sigurd (9,5 år) anledningen til å være med å trene og konkurrere sammen med den lokale friidrettsklubben Lancaster and Morecambe Athletics Club. Begge to har meldt seg inn i her, men har selvfølgelig samtidig beholdt medlemskapet i Rindals-Troll. Imidlertid må en oppgi klubb som er tilknyttet UK Athletics når en melder seg på lokale løp her borte (så langt det har latt seg forstå hvordan dette fungerer). Det betyr at begge to må representere Lancaster and Morecambe Athletics Club når de deltar i løp i England.

Lancaster 5k Saturday night race, 5km, lørdag 27.08.11, Lancaster, England
Dette er et løp som løpes siste lørdag kveld i hver måned i sommerhalvåret. Løypa er en kontrollmålt 5km. Traseen er helt flat, og sånn sett helt ideell for å ta pers’er. Løypa er imidlertid utsatt for vind, som det ofte er her oppe langs nordvest-kysten av England. Kjetil hadde nylig hatt influensa, men stilte til start med bare ei treningsøkt etter sykdommen. Kroppen var imidlertid ikke fullt restituert og det meste fungerte dårlig. Også denne kvelden var det mye vind, og Kjetil fant ingen rygg å ligge i på de verste motvindsstrekkene. Han kom inn på tiden 18.22, og ble med det nummer 20 av 91 startende, og nummer 3 av 10 i M40-44.

Pendle AC Open, søndag 04.09.11, Pendle, England
Sigurd fikk sin debut når det gjelder løp i England i et stevne i Pendle, ca. én times kjøring fra Lancaster. Han deltok på den noe uvanlige distansen 75m og 800m. Aldersinndelingen er litt annerledes her enn i Norge, det er alderen per 31.08 som bestemmer klassen. Det betydde at Sigurd, som er født helt i slutten av året, fikk delta i Boys Under 10, og fikk endelig slippe å være blant de aller yngste i sin klasse. Det var dessverre bare tre løpere i klassen på begge distansene, og Sigurd vant begge to. Han løp 75m på 12,0 og 800m på 2.57,2. Han hadde nok om han hadde blitt presset, spesielt på den lengste distansen, kunnet løpe en del raskere. Men det var en veldig godt fornøyd gutt som kunne vise mamma to gullmedaljer da han kom hjem! Og ulikt Norge, her er det kun de tre beste som får premie, og til disse er gull-, sølv- og bronsemedaljer.
Det var perfekte forhold, vindstille og fin temperatur.

Lancaster and Morecambe Annual Junior Road Race, 2 miles, tirsdag 06.09.11, Lancaster, England
Dette er et slags klubbmesterskap for yngres i Lancaster and Morecambe Athletics Club. Hele 41 lokale løpere i alderen fra 8 – 16 år stilte til start på det 2 miles lange løpet (løpet mistenkes å ha vært litt kortere). I dette løpet var det ingen egen klasse for de under 10 år, så Sigurd deltok i klasse gutter under 11 år sammen med 5 andre løpere. Sigurd åpnet kontrollert, men passerte etter hvert mange løpere. Han vant klassen sin på tiden 12.16 og ble totalt nummer 9 av de 41 løperne.
Det virker som friidrett er populært spesielt blant jenter her i England. I dette klubbløpet var det for eksempel hele 13 løpere i klassen jenter under 13 år!