Kpt Dreiers Minneløp og Storsylen Opp

Henrik Grøseth vant Kpt Dreiers Minneløp. Morten Elilifsen og Hans Petter Lykkja deltok i Storsylen Opp.

Kpt Dreiers Minneløp, 19,3 km, lørdag 22.08.09., Sunndalsøra.

RT stilte med 2 løpere i år mot 10 mann i fjor. Sykdom/skader og diverse ”kollisjoner” er årsaken til at vi ikke fikk til å mønstre så mange i år.

Brukbart løpsvær, men motvind etter vending fra 10 km, reduserte farten litt. Henrik Grøseth løp helt solo, men kom likevel inn på brukbare 1,07,19. Dermed fikk han med seg en seiersbonus på kr 2.500,-, som var satt opp forutsatt vinneren løp under 1,10. Egil Brevik var andremann i mål, rundt 7 minutter bak Henrik.

Også Jon Solem løp bra og perset og fikk 4. plass totalt og andreplass i klassen.

I alt deltok 63 i dette 19,3 km lange løpet. Et svært bra antall i et såpass langt løp.

Storsylen Opp 8 km lørdag 16.08.09. Tydal
13-14 grader og oppholdsvær, var fine forhold for nyskapningen Storsylen Opp. Stor deltagelse der de ypperste langrennsløperne i landsdelen stilte til start ved Neådalshytta, etter å ha blitt fraktet dit med buss fra Vektarstua.

Storsylen Opp er et virkelig tøft motbakkeløp. Løpet er ca 11 km med ei stigning på 1.000 høydemeter. Morten Elilifsen og Hans Petter Lykkja var våre representanter i løpet.
Chris Jespersen, Kristian Tettlie Rennmo og Ola Berger dannet tidlig en tettrio, der Chris Jespersen var den klart sterkeste på slutten.

Morten Eilifsen ble nr 4 klasse 23-35 år og 7 totalt. ”Greit nok. Fin naturopplevelse”, var hans kommentar. Hans Petter Lykkja kom på 13. plass i klassen ca 11 min etter vinneren, noe som han var godt fornøyd med. Hans kroppsvekt er ikke akkurat optimal mht slike løp………