Sigurd på 600m i Blackpool

Flotte resultater i England

Sigurd og Kjetil Fagerholt fortsetter å konkurrere under sitt opphold i England. Sigurd har deltatt på 80m(!) og 600m, mens Kjetil har løpt 5 km på 17,58, bare 3 sekunder bak persen (les mer). På bildet er Sigurd i hvit singlet på oppløpssiden på sin 600m.

Lancaster 5k Saturday night race, 5km, lørdag 24.09.11, Lancaster, England
Kjetil Fagerholt deltok i det som var årets siste løp i serien av 5k-løp i den kontrollmålte traseen i Lancaster. Kroppen fungerte bedre enn forrige gang, og med bedre forhold (dvs. mindre vind) greide Kjetil å forbedre seg med 24 sekunder fra forrige gang. Han kom inn på tida 17.58. Han ble med det nummer 11 av 71 totalt, og førstemann av 11 i klasse M40-44.

Blackpool Open Track and Field Medal Meet, søndag 25.09.11, Blackpool, England
Dette er et stort stevne med sterk deltagelse fra de fleste klubbene i et stort område med mange innbyggere (inkludert byer som Blackpool, Manchester, Liverpool, etc…). Sigurd deltok på distansene 600m og 80m. ”Piggskotettheten” var svært høy også i de yngste klassene, og Sigurd var blant de svært få som løp med vanlige joggesko. Siden de ikke hadde egen klasse for Boys Under 10, måtte han møte flere løpere som var året eldre i klassen U11, noe som gjorde konkurransen enda tøffere.
Sigurd løp først 600m i et felt med 14 løpere. Han hang med teten de første 300m, deretter måtte han slippe noen meter til flere av løperne. På oppløpssiden greide han imidlertid å ta igjen et par løpere (og også å ta inn på teten), og kom inn på 5. plass på ei god tid (1.59,2). Vinnertiden var på 1.54,8.
På 80m løp han også inn til 5. plass av totalt 18 løpere på tida 12,4 (i ganske sterk motvind). Her var det imidlertid veldig tett, han var bare ett tidel fra sølvplass!
Siden det er første gangen han har løpt begge disse distansene, ble det naturlig nok også to personlige rekorder.
Det er interessant å delta på slike stevner og se hvor mange unger fra ulike klubber som konkurrerer på høyt nivå. Det er tydelig at det trenes hardt også blant de yngre og at friidrett fortsatt står ganske sterkt i England. I tillegg er det selvsagt langt flere å ta av enn i Norge. Men siden de aller fleste (kanskje alle?) som var foran Sigurd i mål så ut til å være eldre, synes vi at dette var oppløftende!