Dobbelt seier i Trondheim Maraton

Thomas Holm og Arnt Inge Nilsen ble de to beste på halvmaraton, mens Henrik Aasbø deltok i sin 39. Maraton.

Trondheim Maraton, søndag 07.09.08., Trondheim

Vi stilte med 3 løpere på halvmaraton som alle ble blant de 6 beste. Arnt Inge Nilsen, Thomas Holm og treningskamerat John Henry Strupstad fra Ren-Eng tok teten fra første meter. Strupstad slapp etter 5 km, Arnt Inge følte seg lett og var den som var på offensiven. Thomas måtte slippe etter 8-9 km. Fra da løp begge alene, men Arnt Inge begynte å merke kjøret, og hadde ikke mulighet til å følge Thomas når han passerte 2-3km fra mål. Thomas som er bedre trent enn i fjor, kom i mål på 1,11,41, 18 sek raskere enn i fjor, men han hadde håpet på større forbedring. Nå var løypa litt omlagt pga gravearbeid, noe som kanskje gjorde løypa litt tyngre.

Bjørn Sæther måtte løpe store deler av løpet alene, ja faktisk allerede fra 3 km. Litt svakere tid enn i fjor, men ville nok ha presset ned tida med flere folk rundt seg på slutten. Bra plassering, nr 6 i klassen og totalt.

På helmaraton hadde vi to deltagere, Juan Miguel Valdes Rodriguez og Henrik Aasbø. Juan var uheldig og tråkka over etter 17 km og måtte bryte. Han ledet på det tidspunktet. Vinner ble Helge Hafsaas på 2.37.54. Henrik Aasbø hadde en fin dag i sitt 39. maratonløp (hvor går jubileumsløpet mon tro…...) Etter et jevnt løp kom han inn til 4,03,47, noe som er årsbeste med 16 sekunder.

Rundt 200 deltok i enten hel- eller halvmaraton noe som er bra og veksten er størst blant de yngre deltagerne. På hel stilte 36 menn i klasse 19-39 år og 52 løpere i samme klasse på halv. I samme klasse på damesida var det hele 21 stk. I denne klassen finner vi vår ”havfrue” Gro Jordalen på vinnerplass med 1,30,04 og på 7. plass Monica Sæther som vi også mistenker var en våre SOL-deltagere. Lange løp har en tiårstid vært forbeholdt menn med grått hår og spaserstokk….. Nå er det helt tydelig at den andre joggebølga kommer for fullt.

Og for de som synes at arrangøren har vært seint ute med sine resultater, kan det nevnes at de fikk sin PC stjålet før start. Den inneholdt startlistene osv……..

Fine maratonforhold: 13-14 grader, lettskyet og vindstille.