Bronse i junior-NM på 5000m til Thomas

(14.08) Thomas Holm løp inn til bronsemedalje på 5000m i junior-NM i Bodø på ny pers 15.25,28. Fyldig rapport kommer senere.

Junior NM, 5.000m, 14.08.09.,Mørkvedlia Stadion, Bodø

Junior NM består av to klasser. J18 og J22. Thomas Holm er siste års junior i eldste klasse.

Litt kjølig (knapt 10 grader), litt vind og regn, altså ikke helt optimale forhold. Som ofte i mesterskap, ingen ville sette fart på de første rundene. 2. runden gikk på 81 (!) etter en første runde på 74. Første 1.000m gikk på 3,14 noe som indikerte et lureløp. Men Thomas tok ansvar etter 3 runder og kjørte ned rundetidene. Sammen med Oppdalingen Ivar Husby vekslet de på å dra. 3 runder før mål satte Thomas inn ytterligere et ”støt” og da fikk de to plutselig en klar ledelse på resten av feltet. Men en runde før mål kom Tomas Windheim fra Gular i stor fart bakfra og de to hadde ingen mulighet til å følge. Windheim vant på tida 15,21,36. Thomas og Ivar Husby hadde et drabelig spurtoppgjør som Husby avgjorde til sin fordel på den siste meteren. Husby fikk 15,24,77 og Thomas 15,25,28, ny pers med rundt 6 sekunder.

Thomas sine 1.000m passeringer: 3,14-3,00-3,06-3,07-2,58. Tross den ”unødvendige” svake åpninga og ikke optimale værforhold , ble det pers på Thomas. Det viser at Thomas har kapasitet til enda bedre tider, men i mesterskap er det medaljene som teller. Alt i alt, svært offensiv og positiv løping av Thomas som ble belønnet med inntreden på vår prestisjefylte Ti på topp også på denne distansen.