Arnt Inge Nilsen (til v) som løper for Rindals-Troll var raskest av de norske maratonløperne i Amsterdam med 2.39.25. Her er han i ferd med å passere Anders Trygg (1288) fra SK Vidar som løp inn til 2.51.13. (Tekst og foto: Jasper Buitink, kondis.no)

Art Inge Nilsen med et godt løp i Amsterdam Maraton

Arnt Inge deltok blant mange nordmenn i Amsterdam og kom inn på tida 2,39,25. Dermed ble han nr 108 av 9.638 løpere.

Amsterdam Maraton, 42.195m, søndag 16.10.11., Amsterdam

Arnt Inge Nilsen deltok i sitt femte maratonløp da han i dag løp Amsterdam Maraton, som er et stort ”norsk” maratonløp. Hele 192 norske løp den lengste distansen, helmaraton, og Arnt Inge ble best av disse.

Og ut fra tidligere erfaring brukte han de første 5 km til å føle seg fram. Han passerte første 5km på 19,58. Han hadde da funnet marsjfarten, og viste en imponerende jevn fart. Alle øvrige 5km, lå mellom 18.30 og 19,02. Dette gav ei sluttid på 1,39,25. Dette gav fine plasseringer, i sin klasse M35, ble han nr 15 av 1.303 deltagere, mens totalt uansett klasse, ble han nr 108 av 9.638 løpere.

Arnt Inge fikk også nytelsen av å få negativ splitt, dvs løpe andre halvdel raskere enn første. Første gikk på 1,20,28, mens den andre gikk på 1,18,57! H

Etter hans eget utsagn: ”Hadde flaks med dagsform. Et maksløp ut fra forutsetningene”. I tillegg var det fine løpsforhold, noe som bekreftes av at vinnertida var under 2,06.

Med dette løpet går Arnt Inge inn på 6. Plass på vår Ti på topp som du finner ved å bla nedover under peker Statistikker. Han har imidlertid en pers som er bedre. Han løp i 2006 på 2,34,37 i Paris som medlem av ASK. Da var treningsgrunnlaget langt bedre, men lyktes ikke så godt med disponeringa av løpet da…..

Her er Arnt Inge sine passeringstider:

Løpets hjemmeside: Amsterdam Maraton

Reportasje på kondis.no. med bilde av Arnt Inge. ”Lett” for kondis.no sin fotograf å se Arnt Inge i karakteristisk RT-uniform blant 10.000 løpere….