Tapte for seriemesterne

Fotball: Herrer senior

Søndag spilte Rindals a-lag årets siste kamp i 5. divisjon, borte mot Orkanger. Begge lag hadde mye å spille for i en jevn avdeling. Rindal spilte for en 3. plass, men unne også havne helt nede på 7. plass. Orkanger måtte ha miinst uavgjort for å gå forbi Oppdal, og dermed sikre seriemesterskapet. Med fin høstsol og ca 200 tilskuere på plass, lå alt til rette for en fin fotballkamp.

Kampen startet jevnt, men det var Orkanger som kunne juble for scoring allerede etter 10 minutter.

Rindal i oppvarming før årets siste kamp borte mot Orkanger
Endelig tabell 5. divisjon avd 4 - 2016

Rindal henger godt med i kampen og har mest ball, men Orkanger er farlig når de først kommer, og etter 29 minutter øker Orkanger til 2-0. Det står seg også til pause.

Andre omgang starter godt for Rindal. Vi får frispark fra 25 mter og Anders NL slår presist og finner Roy Bolme på bakerste. Roy banker ballen knalhardt i nettaket fra hjørnet på 5-meteren, og dermed er det kamp igjen. Det kal derimot ikke vare lenge, for hjemmelaget går rett i angrep og setter inn 3-1. Til tross for at det er lenge igjen, tar det nok  litt gnisten fra oss å få en rett i fjeset så kontant.

67 minutter er spilt når Orkanger punkterer kampen med 4-1 etter at vi roter det til innen egen 5-meter.

I det 75. minuttet slår Anders nok et presist frispark, som denne gangen finner hodet til Harald Røen som kriger inn redusering til 4-2.
Mot slutten av kampen gjør vi mye rart, spesielt bakover, og vi skal være glad det ikke blir et større tap. Men kampen ender altså med 4-2 til Orkanger.

Resultatet i den andre kampen i avdelinga som gikk samtidig (seier til KIL/Hemne 3 over Kolstad 2) var gunstig for oss, så da ender vi til slutt på 5. plass, mens Orkanger da blir serievinnere og får muligheten til å spille om opprykk.

Dagens kamp er godt under pari i forhold til hva vi har vist tidligere i høst, men vi er fullt på høyde med Orkanger i store deler av kampen. Det manglet litt gnist og innsats.

Høstsesongen generelt skal vi likevel være godt fornøyd med. Full pott i hjemmekampene og to tap borte. Etter en noe svak poengfangst i vår, må vi si oss fornøyd  med 5. plass og viktigst av alt at vi sikrer spill i 5. divisjon neste år. Det vil bli en langt harderer divisjon etter serieomleggingen, der over halvparten av årets 4. divisjonslag går ned.