Ny løpskarusell - et lavterskel konkurransetilbud

Mange av våre deltagere i St Olavsloppet, deltar ikke i andre løpskonkurranser. Friidrettsgruppa planlegger derfor en løpskarusell som vi håper skal få et uhøytidlig preg. Noen tanker så langt: Fellesstart uansett alder og kjønn, alle i en klasse med alfabetisk resultatliste, helst ikke asfalt, ingen nedre aldersgrense (start vurderes i samråd med foreldre, men det er naturlig at 10-11 åringer som planlegger å delta i St Olavsloppet, bør delta for å ”lære seg” hvor langt 3-4 km er.)
Løpskarusellen vil naturligvis være åpen for alle, men det viktigste for oss er å få til et tilbud der også utøvere som f eks deltar på tredjelaget og damelaget i St Olavsloppet, føler seg hjemme.

Foreløpige tanker om løyper:
Start/mål Rinnvollen, opp om Evjen, utover langs gangvegen og ned om Trøa (nesten som kortløypa i Lina Roindt). 2 runder blir 3 km. Løypa her vil være tidlig bar, og kan arrangeres i begynnelsen av mai.
Start/mål Skogsletta. 2 ”runder” i lysløypa. Ca 4 km i terreng.
Start/mål Trollbanen. 2 runder rundt ”Tjønna”. Nesten som Trollheimsløpet, men sløyfer inn/utgang Trollbanen, når man skal ut på andre runden. Ca 5 km.

Målet er å få til enkle løyper uten store utfordringer mht merking og enkle arrangement som ikke krever noen stor komitestab.

Kom gjerne med forslag til løyper og andre innspill til løpskarusellen. Vi tar sikte på å presentere et endelig opplegg mars/april neste år.

Og kanskje er det noen som vil danne treningsgrupper med mål om å delta i disse løpene??