Løpets innbydelse

Link til påmelding for konkurranseløpere

Link til løpets Facebookside

Informasjon om løpet:
Løypa går etter opparbeidet grussti rundt den idylliske Igltjønna i Rindal Sentrum. Trimklassen kan om ønskelig legge til ei sløyfe opp Grønlivegen til Elshaug og tilbake om Landsem etter den gamle Grønlivegen. Da blir turen 8 km.
UM/NM Terrengløp, lang løype, ble arrangert i denne løypa i 2016.

25. mai 2023 Les mer...
Deltakerne i klassene 15 - 18 år starter samtidig, og Magnus Øyen (Rindal IL) får straks ei luke til resten av feltet.

Marte Lien Johnsen og Erik Kårvatn vant Trollheimsløpet 2022.

Marte Lien Johnsen imponerte stort da hun løp inn til 22,56. Bare 3 kvinner har løpt raskere siden løpet fikk ny trase i 1996. Erik Kårvatn brukte 20,38, og vant klart foran Helge Langen. Tross fine løps- og turforhold, var det lavere deltakelse både blant konkurranseløperne og i trimklassen, enn under de to pandemiårene. I 2020 og 21, var vi en av få arrangører som fikk arrangert våre løp. Og løping var en av de få idrettene/arrangement, man kunne holde meteren. Nå opplever man konkurranse med alle mulige slags aktiviteter.  Men imponerende med hele ti løpere i G15-16 år, der Magnus Øyen vant i et sterkt felt.

12. juni 2022 Les mer...

Trollheimsløpet 2021 - oppsummering

Bildet: Ole Kristian Løset med diplom, en akvarell malt av Inga Dalsegg. En bevitnelse av at han har deltatt 35 ganger.

Tusen takk til alle deltagere, publikum, komiteer og sponsorer/samarbeidspartnere som bidro til at dette ble en fin løpsdag/trimtur. Dagen startet med ruskvær, men det ble etter hvert opphold og tilnærmet vindstille.

Tross «koronabegrensninger», fikk vi gjennomført løpet etter NFIF sine retningslinjer, men strenge lokale forskrifter i f eks Trondheim, gjorde at løpet ikke var åpent for alle. Men vi er glade for at de fleste av de 21 seniorløperne omsider kunne få sesongdebutere. Trollheimsløpet var det første løpet som ble arrangert utenfor Trondheim Kommune denne sesongen.

I konkurranseklassene deltok 46, en nedgang fra 69 i fjor, mens deltakelsen i trimklassen økte fra 62 til 88. Det ser ut til at stadig flere velger å gå den 8 km lange løypa om Elshaug og ned den gamle Grønlivegen til Landsem. I trimklassen bør vi gjøre kjent vinneren av uttrekkspremien på kr 300,-, nemlig Albert Sellie-Elshaug, som ikke er gamle karen. Svært høyt nivå på de beste i konkurranseklassene, men håper vi får med langt flere løpere «på alle nivå» i årene som kommer.

Da er alle oppdaterte statistikker på plass:
Adelskalender
Alle vinnerne siden 1994
Passeringstider
Vandrepremiestillingen

Statistikkene finner man her.

Mange fine bilder på vår Facebookside (det vil komme flere)

Resultatlister:
Offisiell resultatliste
Resultatliste pr. løype

Mellomtider finnes på EQtiming.no

Vi takker våre sponsorer og støttespillere.

Solligård og Einmo raskest i Trollheimsløpet

Trollheimsløpet ble i dag arrangert med start og mål på Trollbanen. 88 trimmere deltok, noe som er en oppgang i antall deltakere fra i fjor!

45 løpere deltok i konkuranseklassen, og aller raskest var Sverre Solligård fra Svorkmo NOI, mens Alise Einmo, Rindal IL vant dameklassen klart.

Her finner du komplett resultatliste fra dagens Trollheimsløp.

13. juni 2021 Les mer...
DSC_0033

Trollheimsløpet 2020 - oppsummering

Tusen takk til alle deltagere, publikum, komiteer og sponsorer/samarbeidspartnere som bidro til at dette ble en fin løpsdag/trimtur. Takk bør også rettes til de som steller med været. Heldigvis nådde hetebølga toppen på lørdag, da det var 32 grader. Dermed kunne løpet gjennomføres for 44. gang i 25 grader og en svak bris. Ei anna utfordring, var koronareglene. Men ved å flytte arrangementsdato, lot det seg gjennomføre, og sportslig ble løpet helt tett opp til «originalen». Men en del av rammen rundt, ble ikke helt slik som det bør være. Først og fremst er vi lei oss for at vi ikke kunne avholde premieutdeling på vanlig måte. Vi lover at til neste år er det igjen premier til alle for klassene 11-14 år, samt at det vil bli premiering i de øvrige klassene også.

Og neste år vil løpet gå til vanlig dato, første helga på juni.

Bildet: Bente Svinsås med diplom som bekrefter at hun har deltatt 30. ganger.

30. juni 2020 Les mer...
11-14 år

Resultater Trollheimsløpet 2020

Trollheimsløpet ble arrangert med start og mål på Trollbanen søndag. 63 løpere stilte i konkurranseklassene.

Rindal ILs Helge Langen var raskest og vant seniorklassen foran Kristian Riseth Hammer, Svorkmo NOI og Hallvard Dahle, Mosvik IL.
Mali Eidnes Bakken, Rindal IL, klart raskest av damene og vant foran Kristine Nes, Rindal IL og Tine Thomasli, CK Victoria.

Under ser du komplette resultatlister.

28. juni 2020 Les mer...

Trollheimsløpet 2019 – Oppsummering/Stor deltagelse og store prestasjoner

Trollheimsløpet.jpgTusen takk til alle deltagere, publikum, komiteer og sponsorer/samarbeidspartnere som bidro til at dette ble en fin løpsdag/trimtur. Takk bør også rettes til de som steller med været. Fintellinga viser at det deltok 89 i konkurranseklassene, mot 36 i fjor, en bemerkelsesverdig økning. Man må tilbake til 1984 for å finne høyere deltagelse. Også i trimklassen var det økning, fra 60 til 74. Men et tankekors at bare 42 av disse, har lokalt bosted. «Utabøgdes støttekontakter» er langt flinkere til benytte anledninga til å ta seg en trimtur sjøl, før de går over til publikumsrollen etterpå.

12. juni 2019 Les mer...
Trollheimsløpet 2019

Resultatliste Trollheimsløpet 2019

Rekorddeltakelse i årets Trollheimsløp som ble arrangert på Trollbanen 2. pinsedag. Tett oppunder 100 statende i konkurranseklasse.

Vinner i herreklassen ble Kristian Woldvik, Rindal IL, mens kvinneklassen ble vunnet av Hanne Mjøen Maridal, Lillehammer IF. Hun satte også ny løyperekord.
Hele resultatlisten finner du under.

10. juni 2019 Les mer...
Startfeltet i junior- og seniorklassen som løper 6 km

Trollheimsløpet 2018

Trollheimsløpet 2018 ble arrangert i flott vær med start og mål på Trollbanen søndag.

Trond Ørjan Eide (Strindheim IL) vant herreklassen og får dermed vandrepremien til odel og eie. Berit Mogstad (Rindal IL) vant dameklassen.
Resultatlistene ser du under les mer, mens flere bilder kommer på Rindal IL Friidretts facebooksider.

10. juni 2018 Les mer...
Vinnere Trollheimsløpet

Trollheimsløpet 2017 - Takk!

Tusen takk til alle deltagere, publikum, komiteer og sponsorer/samarbeidspartnere som bidro til at dette ble en fin løpsdag/trimtur. Takk bør også rettes til de som steller med været. Fintellinga viser at det deltok 74 i konkurransene og 72 i trimklassen. Vi er svært fornøyd med at deltagelsen i konkurranseklassene var omtrent som i fjor, som var det høyeste deltagerantallet siden 1984! Deltagelsen i trimklassen var på det jevne, men vi har ikke løst koden for at trimklassen skal bli like stor som i Lina Roindt, der den er tre ganger så høy.

12. juni 2017 Les mer...
Løpere i de yngste klassene mot mål

Trollheimsløpet 2017

Trollheimsløpet ble arrangert i strålende solskinn på Trollbanen i dag. I konkurranseklassen var det 76 startende, mens mange trimmere også tok turen rundt løypa.
Siste løper er nå kommet i mål og resultatlistene finner du under..

11. juni 2017 Les mer...
Trollheimsløpet2 001

Trollheimsløpet 2016: Resultater

Ida Mogstad, Rindal Il og Trond Ørjan Eide, Strindheim IL ble vinnere av årets Trollheimsløp. Trond Ørjan løp inn på 19.37, som er tredje beste tid noen gang, mens Ida løp inn til tida 25.26.
Bildet: Ida Mogstad og Trond Ørjan Eide fikk første napp i vandrepremiene, rosemalte kiststoler.

12. juni 2016 Les mer...
Ane Bakk Solem (5) deltok på sitt 6. Trollheimsløp

Trollheimsløpet 2015

Trollheimsløpet ble i dag arrangert på Trollbanen. Med over 160 løpere på startstreken er dette godt over det som har vært de siste årene. Av disse stilte 70 i konkurranseklassen.

Blant herrene var Johan Bugge fra Eidsvåg IL klart raskest og satte ny løyperekord på de 6 kilometerne med tida 18:55. Ola Sakshaug, Selsbakk IF, klokket in på 19:28, mens Rindalsløper Helge Langen kom på 3. plass med tida 20:41.

Blant kvinnene var Berit Mogstad fra Rindal IL raskest på tida 23:23, foran Hanne Mjøen Maridal fra Vollan IK (24:47) og Trude Fornes, Ranheim skiklubb (26:51).

7. juni 2015 Les mer...
Vinner Helge Langen

2014: Helge Langen vant Trollheimsløpet - etterord og flere bilder

Rindal IL arrangerte lørdag det tradisjonelle Trollheimsløpet med start og mål ved Trollbanen. I konkurranseklassen var det ca 70 startende, mens det i trimklassen var 74 startende. Jevnt fordelt mellom konkurranse og trimmere.

Helge Langen vant suverent på tida 20.33, foran Ola Sakshaug og Terje Olsen.

Se hele resultatlista under.

7. juni 2014 Les mer...
terreng hovedbilde

Trollheimsløpet 2014: 53 forhåndspåmeldte. Mulig med etteranmelding.

53 hadde meldt seg på før fristen i går kveld. Bra! Men for de som ikke rakk fristen, så er det muligheter for å etteranmelde seg på løpsdagen i morgen, men vi ser gjerne at det skjer seinest 45 minutter før hver start. Vi håper også på at mange trimere benytter anledningen til å delta. Påmelding for disse mellom  1030 og 1200.

På startlista finner vi bl a Ola Sakshaug og Helge Langen. Ola med 14 p kan med seier, ta ut vandrepremien til odel og eie ved å nå 21 p, men han vil få hard kamp av Helge, som har 12 p. Begge er i form, Ola løp i går 10.000m på 31,46, mens Helge løp 1.500m på 3,52,29, ny pers og bare 8 tideler bak klubbrekord.