Ute av cupen - Storseier over KIL/Hemne

Fotball: Senior herrer

A-laget i fotball har spilt to kamper denne uken. Det begynte med kamp i Adressacupen, også kjent som Trøndersk mesterskap, på tirsdag. Da var det Nationalkameratene som hadde tatt turen til Rinnvollen.

Geir Magne Glåmen
Geir Magne Glåmen med to nettkjenninger mot KIL/Hemne 2.

I første omgang hadde Rindal god kontroll på gjestene fra Trondheim, uten at det ble tellende resultat. I stedet er det National som tar ledelsen 0-1 like før pause. Etter hvilen er det gjestene som er det førende laget og som legger på til både 0-2 og 0-3.

Rindal setter inn en sluttspurt, og får til slutt uttelling på en corner som etter hvert havner ute til Sander Landsem Kattem, som setter ballen i mål fra 7m. Dette blir likevel kun et trøstemål og National vinner 1-3 og er dermed videre i cupen.

Lørdag var det igjen klart for seriekamp, denne gang borte mot KIL/Hemne 2. Heimværingene, som har slitt med poengfangsten hittil i sesongen, sto med bare en seier før kampen.

Og helt fra start viste Rindal at de var på hugget og det beste laget på banen. Roy Bolme brukte bare drøye fem minutter på å sette dagens første i nettmaskene. Det starter med et innkast midt på banehalvdelen, som Oddvar tar raskt opp på Roy som vender bort forsvareren og fyrer av fra 19m. Dermed 0-1.

I det 22. spilleminutt er det Martin Bolme Fjerstad som kjører show. Tar med seg ballen fra egen banehalvdel, dribler av alt og alle og kommer alene med keeper inn i feltet. Legger uselvisk til siden og Roy Bolme får en enkel jobb med å trille inn 0-2.

32 minutter er spilt når Geir Bævre slår presist gjennom til Daniel Hagen Eide som kommer alene med keeper. Keeper redder, men Geir Magne Glåmen er først på returen og setter den i mål til 0-3. Like etterpå får KIL/Hemne redusert til 1-3 nærmestut av ingenting, noe som også blir pauseresultatet.

Dette er nok sesongens klart beste omgang av Rindal, der vi styrer omgangen fra start til slutt og det aller meste stemmer.

Etter pause er det KIL/Hemne som går hardt ut og som vil mest. Og det får de uttelling for. Spilt drøye 53 minutter når hjemmelaget reduserer til 2-3 og dermed er det igjen spenning i kampen. Det skal derimot ikke vare lenge.

60 minutter er spilt når vi presser høyt. KIL/Hemnes keeper får et tilbakespill som han spiller ut rett i føttene på Daniel, som blir blokkert i skuddforsøket og ballen havner ute hos Geir Magne Glåmen på 16-meteren. Han banker til og ballen går via en KIL/Hemne-forsvarer, i en fin bue over keeper, og daler ned i mål til 2-4. En viktig scoring i en periode der KIL/Hemne var litt mer med i kampen.

Herfra og ut hadde Rindal god kontroll og det er fullt fortjent når Rindal fastsetter sluttresultatet til 2-5 på en lekker frisparkperle av Geir Bævre på overtid. Frisparket er fra nærmere tretti meter og er så hardt at det går via fingertuppene til keeper, i tverrligger og i mål. Et verdig punktum på en god kamp!

En solid gjennomført kamp, der vi har såpass mange sjanser at seieren fort kunne blitt enda større. Men 5 mål på en vanskelig bortebane smaker godt, og lover også godt foran vårsesongens siste kamp, som er hjemme mot Orkanger på fredag. Før den tid spiller også B-laget hjemmekamp på Skogsletta allerede mandag kveld mot Skaun.