SOL 2019

Oppsummering St Olavsloppet 2019

Nå har premielista for klubbklassen kommet. Da er det dags for ei oppsummering.

Det er mange år siden klubben har vært delaktig i en så spennende sistedag som i år. Det var jaktstart mellom de beste lagene med Namdal på en trygg 1. plass. De tre neste plassene var uviss helt til siste etappe, sjøl om Svorkmo lå på 2. plass hele dagen. Men det var stadige skiftninger om hvem som lå på tredje plass av oss og Bratsberg. Det var derfor en lykkelig gjeng som berget den siste pallplassen. For å illustrere den jevne duellen, etter å ha løpt 341,7 km, ville vi ha kommet på 2. plass med ei forbedring på 3 tideler pr km. Hadde vi løpt 3,8 tideler pr km saktere, vil vi ha falt utenfor pallen!!!!!

Og fort gikk det. Vi hadde et dårlig Lopp i 2017 med 3,32 pr km som snitt. Kraftig framgang i fjor, 3,26 og i år 3,21. Sammenligninga må ses i lys av at vi i år hadde periodevis kraftig medvind, men vinneren Namdal hadde samme (!) medvind, og vi var bare 2 sek pr km bak i år, mot 5 sek pr km bak i fjor.

Sterk innsats også av 2. laget, som kom inn på en 14. plass totalt, med ei km-tid på 3,47 mot 3,55 i fjor. 2. laget var et litt skjørt byggverk med bare 25 løpere til disposisjon, der 6 av løperne som deltok første dagen, ikke hadde anledning flere dager. Men laget kom seg gjennom stafetten uten noen forfall etter at stafetten kom i gang. 3. laget ble nr 70 av de 127 lagene som fullførte hele stafetten.

I fjor var vi 86 løpere som fylte opp de 3 lagene, i år 83. Vi burde ha vært 5-10 flere, da hadde vi ikke vært så sårbare for forfall, samt at det kunne ha blitt litt færre km på noen som kanskje hadde ønsket det. 3. laget brukte 4,39 pr km. Noen brukte lengre tid og noen raskere. I 2016 stilte vi med 4 lag. Da var det langt flere som ikke tok det «så tungt» om de ikke løp så fort som det 3. laget gjorde i år. Vi må prøve å senke terskelen for å delta, kanskje vi snur trenden neste år ved å ha et dagsetappelag siste dagen inn mot Trondheim (neste år snur stafetten)?

De beste lagene som oppfyller NFIF sine krav til klubbrepresentasjon, blir samlet i en Klubbklasse. Resultatene der ble slik: