Løpsrapporter uke 20

Steinar Bøe har løpt 1.500m på Bislett, Bjørn Vonheim og Jørund Eldevik har deltatt i det 4. løpet av Bodøgampen, Lars Moholdt har deltatt i sitt tredje terrengløp på kort tid og Pål Sæther har løpt halvmaraton i Riga (les mer)

Bildet: Pål Sæther klar for halvmaraton i Riga.

KFUM-stevne, 1.500m, tirsdag 15.05.18., Bislett

Steinar Bøe sesongdebuterte på 1.500m 1. mai på ny pers 4,21,16. Han var litt skeptisk nå foran stevnet på Bislett, 26 grader og et sterkt felt. Var redd mye aleneløping.

Men det gikk bra, han fikk løpt i felt nesten hele løpet, og presset persen ned med 6 sek og kom inn på 4,15,35. 1.500m vil nå være Steinar sin satsningsdistanse i to sesonger framover og utviklinga så langt ser positiv ut. Dette var for øvrig hans første konkurranse i piggsko. Han ble nr 15 i feltet som talte 18 løpere. Har ikke funnet link til resultatene, så det blir et klipp og lim bilde fra Facebook:

Bodøgampen, løp nr 4 (Mørkved), 10 km, tirsdag 15.05.18, Bodø

Samme løype som i fjor men var i år 100m lengre, nå kontrollmålt til 10 km, men ikke kontrollmålt av kondis og tidene kan derved ikke statistikkføres. Litt lavere deltagelse i de lengste løpene i karusellen, men 250 løpere mot 168 i fjor er svært bra.

To RIL-løpere på startstrek også denne gang, Bjørn Vonheim og Jørund Eldevik. Bjørn kom inn på 37,33, 3. plass i sin klasse 50-59 år og nr 16 totalt. Han løp 4 sek fortere i år, sjøl om løypa var 100m lengre. Jørund brukte 41,12 og vant sin klasse 60-69 år og ble nr 38 totalt.

Løypa er relativt flat, men har en stigning på 35 m ved vending halvveis. Fint ver, lett bris 9 grader.

Inov-8 Trail cup, 3. løp, 6,9km, 15.05.18., Suolijärvi

Det virker som om det er glodvarmt i hele Norden for tiden. Lars Moholdt deltok i sitt 3. terrengløp på kort tid, denne gang i 28 grader, skyfritt og vindstille! Løypa var 6,9 km som gikk etter sti.

Tross varmen, Lars løp 4 sek fortere enn i fjor. Han fikk tiden 28,18 og ble nr 7.

Riga Marathon, 21.095m, søndag 20.05.18., Riga

Riga Marathon har utviklet seg til å bli en massemønstring med 36.645 påmeldte fra 78 land på de 5 distansene. Blant disse fant vi Pål Sæther, som ikke har konkurrert noe særlig de to siste årene, men har fått trent bra i det siste.

Det var relativt sterk vind, så Pål hadde ei klar plan om å finne seg en rygg. Pål forteller: «Etter at vi hadde løpt 4km la jeg meg i 2 rygger som hadde jevn fart. Der lå jeg helt til 18km. Da de skulle løpe maraton måtte jeg akselerere siste biten selv - i sterk motvind. Det gikk ikke så fort som jeg håpet på. Litt synd at de ryggene ikke løp 1 minutt raskere, så hadde det gått fint for meg».

Pål fikk tiden 1,20,28 som gir 3,48 pr km. Absolutt godkjent. Han ble nr 38 av de som løp halv, og nr 13 i sin klasse M 30-34. I alt fullførte 4.782 på halv, så her blir man ikke alene. Pål konkluderte: «Fint løp med god atmosfære»