Hytteplanmila og Bjarte Viks Eliteløp

12 RIL-løpere i Hytteplanmila ved Hønefoss og Arnt Inge Nilsen deltok i løp på Osterø.

Magne Bolme

Hytteplanmila, 10 km, lørdag 19.10.13. Hole (like utenfor Hønefoss)

Hytteplanmila er på relativt kort tid (arr første gang i 2005) blitt et stort arrangement. Et flott arrangement med utøverne i fokus, og ei lettløpt løype, har ført til at det i år ble satt ny deltagerrekord med over 1.200 påmeldte deltagere.

Dessuten et svært kompakt arrangement. En stor idrettshall huset alle funksjoner som garderobe, startnummerutdeling, resultatservice, premieutdeling og matsalg (dvs man kunne spise så mange Narumboller som man orket gratis!!) etc. Naturlig nok, løypa og parkering var utendørs… ,men start/mål var bare 100m unna, og vår buss kunne parkere bare 25 m fra inngangsdøra!!!

Vindstille og fint vær, men «bare» 4 grader, er noen små grader for lavt til at forholdene var helt optimale.

Vi hadde 15 påmeldte løpere, men Philip Schjetlein sliter med tretthetsbrudd i vrista, Alf Petter Bøe har fått muskelbrist i leggen, mens Per Wirèhn ble syk like før avgang. Men 12 deltagere i det løpet som markerer sesongslutt, er bra. Navnene på de som kom seg til start, ser dere i tabellen nedenfor.

Det ble oppnådd flere perser og års bestetider. Den som markerte seg mest, var som vanlig Helge Langen. Etter ei sterk avslutning, løp han inn til en flott 13 plass på 31,25, 55 sek bedre enn persen satt i Selbuløpet på mai i år. Han løp andre halvdel bare 9 sek saktere enn første halvdel, til tross for at andre halvdel var klart tyngre.

For øvrig trekker vi fram Magne Bolme som deltok i sin første konkurranse på flere år. Han har litt problemer med å få med seg ledsagere, men nå tok han sjansen på å stille sammen med sin firbeinte ledsager Amigo, som han har hatt i bare 4 måneder. Det gikk svært bra, og tross menneskemyldret, taklet Amigo situasjonen svært godt. Og ifølge «far», var det Amigo som var i best form av de to. Så da er det bare å forberede seg til neste konkurranse. For øvrige resultater henviser vi til tabellen nedenfor.