Holmenkollstafetten

Holmenkollstafetten 2019 - etterord

Til tross for løping over all forventning og en tid som ville holdt til å beholde plassen i eliteklassen, ble det "bare" 3. plass i klasse Menn Senior og kun ett sekund unna opprykk!

NOEN FAKTA:

Vi debuterte i 1984, har derved deltatt 36 ganger på rad

Deltatt 22 ganger i eliteklassen, derav de 14 siste årene inntil i år

Gjennomsnittsalder på årets lag: 26,8 år.

Bare 2 løpere på årets lag hadde samme etappe som i fjor

Bare 2 løpere på årets lag har deltatt flere ganger enn 5 ganger

Bakteppet foran årets løp, var at ved første lagoppsett hadde forfall fra 6 løpere fra fjorårets lag, derav måtte vi finne nye løpere til f eks de to mest utslagsgivelde etappene, Besserud og Langetappen, samt Norabakken. Med tre løpere som ikke kunne delta i fjor, to nyinnmeldte og løpere fra fjorårets lag som i år er i bedre form, så dette ut til å bli et bra lag. Så måtte den oppsatte startmannen Jonas Aasbø, kaste inn håndkleet pga sykdom, kvelden før avgang. Hektisk aktivitet for å skaffe reserve, en bihulebefengt Per Wirèhn steppet sporty inn og overtok kortetappen. Dermed ble det et «udemokratisk gruppearbeid» på turen til Kollen for å komponere ett nytt lagoppsett, som resulterte i at tre løpere fikk lengre etapper enn de hadde forberedt seg i mot både treningsmessig og mentalt. Laget ble dermed slik:

1

1.200m

 

Steinar Bøe

 

2

1.130m

 

Lars Morten Bardal

 

3

600m

 

Anders Stensås

 

4

1.910m

 

Kristian Woldvik

 

5

1.260m

 

Sigmund Ofstad

 

6

1.240m

 

Erik Løfald

 

7

1.790m

 

Andreas D Wærnes

 

8

1.810m

 

Anders Boye

 

9

630m

 

Erlend Klungnes Berg

10

2.840m

 

Joachim Tranvåg

 

11

1.530m

 

Alexander Hofstad

 

12

370m

 

Per Wirèhn

 

13

1.080m

 

Erik Kårvatn

 

14

740m

 

Markus Espelien

 

15

500m

 

Sigurd Fagerholt

 

Men det var fin glød i laget, og full innsats fra første meter. Men etter at opp/nedrykksbestemmeler ble endret for et par år siden, er det bare to lag som rykker opp, og nåløyet for opprykk ble betydelig trangere. Etter 3. etappe lå vi som nr 4, og er blant de 4 beste lagene vegen helt inn. Svært inspirerende å løpe i en slik posisjon. Etter en kanonetappe av Anders Boye ned Besserud var vi oppe på 1. plass. Han hadde bedre etappetid enn alle elitelagene, og oppnådde den beste tida «ever» på etappen, etter at elektronisk tidtaking ble innført. For å illustrere etappen for lokalkjente, er det som å løpe ned Bjergin tre ganger på rad. Etappen er 1.810m, og Anders sin gjennomsnittsfart på etappen var 2,14 min/km!!! Da skal du ha muskulatur som tåler juling, og alt «stem» er borte.

 

Ankermann Sigurd Fagerholt gikk ut side om side med Asker Skiklubb i kampen om 2. plassen. Sigurd dro med Asker sin mann som et slips bak, men ble passert på oppløpet av en bedre løper. Stor bør for unge skuldre, men Sigurd skal ta med seg at han løp svært bra og hadde 4. beste tid på etappen. Naturlig nok litt oppgitt hoderisting etter hvert som løperne kom inn til Bislett. Men når det gikk opp for oss at vi løp like fort i år som i fjor, den beste stafetten på flere år, samt at vi ville ha berget plassen i eliteklassen om vi hadde løpt der, bedret det humøret og det var god stemning på bussen hjem med forvisning om at vi hadde gjennomført en bedre stafett enn forhåndsforventningene.

Det ble skrevet etter stafetten i fjor: «Håper at vi får litt mer stabilitet over lagoppstillinga i noen år.» Det gjelder fortsatt, og vi prøver på nytt 9. mai 2020!

Mer info under peker Holmenkollen http://www.rindalil.no/holmenkollstafetten.284872.no.html Her er oppdaterte statistikker som deltakerkartotek, tidligere år osv.

Liveres: https://live.eqtiming.com/43011#result:158687-494869-1032287-1-1-  Ved å klikke på Splittider i stedet for Mål får man etappetider/plasseringer.

Video fra 1. etappe Menn Elite (vår mann Steinar Bøe nesten i ytterste bane) https://youtu.be/YhTJjRlDd34

Flere bilder og mer stoff på vår Facebookside: https://www.facebook.com/rindalilfriidrett/

Et PARADOKS og et stort HJERTESUKK til slutt. Vi har de seinere åra hatt problemer med å fylle ett lag i Kollen, til tross for at mange stiller i løp. Årsaken ligger nok i at mange føler at de ikke satser seriøst nok til å delta på vårt «elitelag» der vi har fokus på opp- og nedrykk. I den sammenheng må høttrindalingen Markus få all mulig honnør for positiv innstilling. Han begynte å trene seriøs med løping i fjor vår etter godt passerte 30 år. Stiller i 5 konkurranser for oss i fjor høst. Likevel er han så «tøff» at han melder seg disponibel for Kollen.

I verdens største gatestafett og Norges desidert største løpsarrangement med mer enn 3.500 lag, burde vi naturligvis ha hatt flere lag, men da med nedtonet resultatfokus. Håper denne artikkelen kan gi inspirasjon til at noen (det er ikke kapasitet innenfor dagens lagledelse) tar initiativ til et lag på ett lavere nivå enn i dag: https://www.adressa.no/100Sport/andreidretter/Tidligere-var-det-stjernene-som-var-viktig-for-Holmenkollstafetten-Sa-endret-det-seg-273651b.html