Friidrett

IL Rindøls historie

25. april 1982 kom det melding om at Rindøls søknad om opptak i Norges friidrettsforbund var godkjent. Noen stor deltakelse utenfor bygda har det ikke vært i friidrett, men i 1984 gjorde Fredleiv Myklegard en fin prestasjon i Trondheim Maraton. Den første deltaker i maraton i Rindøls historie. Han deltok også året etter og senket sin personlige rekord med hele 29 minutter.

Sommeren 1981 ble det for første gang i klubbens nyere historie satt i gang idrettsmerkeprøver. Deltakelsen var kanskje ikke så stor som man håpte på, men i alt ti deltakere klarte merket. Året etter var deltakelsen økt til 21.

Alt i 1984 kom det første gullmerket. Det var Ragnar Øien som oppnådde dette. Året etter var det hele fire nye gullmerketakere. Deltakelsen på idrettsmerkeprøvene har aldri vært stor, men stabil. I 1989 fikk Astrid Møkkelgård sin idrettsmerkestatuett, og Ragnar Øien som fortsatte år etter år fikk utdelt Statuettklubbens Krus. Og i 1999 fik han også idrettsmerkets høyeste utmerkelse, Idrettsmerkets Hederspris.

----------------------------------

Dette er et utdrag fra jubileumsheftet til IL Rindøl som kom ut i forbindelse med 100-årsjubileumet i 2006. For mer info om Rindøls historie anbefaler vi dette heftet.

Les mer om Rindøls mangfoldige historie i artiklene under: