Foran fra venstre: Gjermund Hov, Lars Morten Bardal, Ola Balestrand, Terje Maroni, Per Wirèhn, Sigurd Stenvik, Terje Olsen, Bjørn Sæther, Ole Sæterbø, Helge Langen, Tarjei M Mårdalen, Lars Olav Kirkholt, Jonas Aasbø, Pål Sæther og Jørgen Halgunset.

Holmenkollstafetten 2014: Ett døgn etter

Årets stafett samlet 2.897 lag som er ny deltagerrekord med stor margin. Dette betyr at over 40.000 løpere deltok!!! Blant disse var altså Rindal IL som ble nr 15 i eliteklassen.

Deltagerkartoteket er oppdatert, det viser at 122 løpere har representert klubben i Kollen i løpet av 31 år og at vi hadde i år 5 debutanter og at Pål Sæther og Terje Maroni deltok i år for 10. gang, noe de fikk hver sin Kollen-T-skjorte for, se Deltakerkatortek.

På vår Facebookside, https://www.facebook.com/rindalilfriidretter det flere bilder.

Bildet: Årets lag i den rekkefølge de løp. Foran fra venstre: Gjermund Hov, Lars Morten Bardal, Ola Balestrand, Terje Maroni, Per Wirèhn, Sigurd Stenvik, Terje Olsen, Bjørn Sæther, Ole Sæterbø, Helge Langen, Tarjei M Mårdalen, Lars Olav Kirkholt, Jonas Aasbø, Pål Sæther og Jørgen Halgunset.

 

Holmenkollstafetten, 18.870m, 15. etapper 10.05.14., Oslo

Med 7 forfall fra i laget i fjor, var det stor usikkerhet rundt lagets styrke. Da var det godt å kjenne på at den 10. stafetten på rad i eliteklassen, resulterte i fornyet kontrakt. Men vi hadde, i motsetning til flere andre lag, ei uendret lagoppstilling siden forrige søndag, noe som gir ro i forberedelsene. Store rokkeringer på laget de siste dagene, er alltid uheldig.

En stor takk til de som meldte seg til tjeneste i sluttfasen, med en spesiell takk til Terje Olsen som debuterte i eliteklassen i en alder av 49 år, til tross for at hans komfortsone starter helst på distanser over 5 km… Og da var det ikke hvilken som helst etappe han var utplukket til å løpe, «StorBesserud» er en av de mest utslagsgivende etappene i stafetten.

Stafett er et lagarbeid, men det var to som gjorde en spesielt viktig jobb. Vår faste 1. etappeløper Helge Langen, «måtte» i år brukes på «Langetappen». Da var Gjermund Hov alternativet på 1. etappe. Det er viktig å ikke bli hektet av på første etappe, og Gjermund løste oppgaven forbilledlig. Ved veksling hadde han 7 lag bak seg, det til tross for at Gjermund nesten ikke har deltatt i så korte baneløp (1. et er 1.200m bane). Helge gjorde en glimrende langetappe. Til tross for at det var mange gode løpere på denne etappen, hadde Helge 7. beste etappetid, bare 15 sek bak bestemann. Det som er vel så viktig, er sammenligninga mot de 5 lagene bak oss på resultatlista. Hadeland var nærmest, «bare» 13 sek bak Helge, mens de 4 andre lagene ble slått med mellom 23 og 44 sek. Vår margin for nedrykk var 35 sek og da ser man hvor viktig Helge sitt løp var.

Vi ble altså nr 15 totalt og nr 14 av de norske lagene. 16. lag berger plassen. Vår sluttid ble 56,01, 1,40 svakere enn i fjor. De siste årene har det vært opprykk på relativt svaker tider, men det er å merke seg at i år, rykket følgende 4 lag opp: Kristiansand på 54,19, Skogn 54,21, Lyn Ski 54,59 og Varegg på 55,10. I fjor rykket f eks Modum opp på 57,26. Dette betyr at det må en betydelig heving på laget til neste år! 

Alle resultater med etappetider:

http://home.powertech.no/wwwemit/races/2014.05.10/Holmenkollstafetten/

Artikler:

Kondis.no:

http://www.kondis.no/tjalve-og-vidar-vant-holmenkollstafetten.5488550-127676.html

Friidrett.no:

http://www.friidrett.no/nyheter/Sider/Tjalve-«tok»-stafetten-tilbake,-Vidar-knusende-overlegen.aspx

Langrenn.com:

http://www.langrenn.com/holmenkollstafetten-vunnet-av-vidar-og-tjalve.5488556-1743.html

Skiaktiv:

http://www.skiaktiv.no/artikkel/6728/laulo-innfridde-for-tigrene.html

http://www.skiaktiv.no/artikkel/6727/roenning-2-sekunder-fra-seier.html

http://www.skiaktiv.no/artikkel/6726/tjalve-og-vidar-vant-holmenkollstafetten.html