De to siste åra har SK Vidar representert Norge i både herre- og kvinneklassen, og jentelaget bør vel ha gode muligheter til å forsvare plassen også i år - med mindre Tjalve bestemmer seg for å mobilisere sine sterkeste løpere inkludert Susanne Wigene.

På herresida har Namdal Løpeklubb signalisert at de ønsker E-cup-plassen, og med trekløveret Mikael Olsen, Morten Skarstad og Håvard Fjærli i form, så kan både Vidar- og Tjalve-gutta få en skikkelig utfordring.

Foreløpig er ikke startlistene klare, og vi får derfor vente med å gjette hva som vil skje både lagmessig og individuelt inntil de foreligger. Men mye tyder på at vi går mot et spennende mesterskap.

Pressemelding fra arrangøren:
NM-Terrengløp lang løype som arrangeres i Rindal 23. september, nærmer seg, og arrangøren vil minne om at påmeldingsfristen går ut 14. september.

Det er i år innlagt UM med lange distanser. Klassene 15, 16 og 17 år skal løpe 4 km. Disse klassene stiller i samme startheat, men det er klassevis premiering.

Det er også innlagt veteranmesterskap, og senior- og de yngste veteranklassene stiller på samme startsrek. Dette betyr at veteraner melder seg på i sin aldersklasse, men vil likevel kunne konkurrere om medaljene i seniorklassen. En veteran kan derfor få medalje i sin egen klasse, samt få en mesterskapsmedalje i seniorklassen. Dette gjelder både for kvinner og menn. Dermed unngår man at de beste veteranene melder seg på i seniorklassen, og at langt svakere løpere vil få tildelt veteranmedaljene.

Arrangørens nettsted med info om påmelding, løyper, overnatting etc.

Kondis.no-reportasje fra NM terrengløp lang løype i fjor