Bente Svinsås_1024x681

Årets sildbaillkokar 2010

I kveld ble årets sildbaillkokar kåret. Av de 5 serveringstedene fra Rindal og Surnadal som deltok(Hjørnet Café, Rindal Helsetun, Bolme Pensjonat, HammerKafeen og Kløverstua) var det Rindal Helsetun ved Bente Svinsås som gikk av med seieren!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bente Svinsås vant så vel fortjent denne gjeve prisen. Juryen ved juryeformann Marit Berset Løset kunne meddele at konkurransen hadde vært knivskarp og det bare maglet to poeng mellom nr en og nr to.  Sildbaillene ble dømt ut fra både smak, konsistens og anretning på fatet. Trollheimsporten gratulerer Bente med denne gjeve seiren!! Så i to år kan Rindal Helsetun og Bente Svinsås sette sildbailltrofeet til utstilling på en godt egnet plass, og smykke seg med tittelen Årets sildbaillkoker 2010!

I tillegg har Bente har vært en av de frivillige som har stått på for fullt før og under sildbaillfestivalen. Hun har vært sjefskoker og stått i bresjen for å koke over 1000 sildbailla som ble solgt i løpet av dagen i dag. Og 500 som ble kokt i går og som nå utover kvelden selges i stekt form.

I løpet av dagen i dag var vi over 300 personer som fikk kjenne kor gode sildbaillene til Bente er så vi kan ikke annet enn å si oss enige med juryen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Juryeformann Marit Berset Løset har overrekt den flotte vandrepremien og blomster til Bente Svinsås, mens Oddbjørn Heggem (skjult) sniker seg til en god klem fra vinneren.