Seier mot Rennebu/Sokna

Fotball: Treningskamp herrer senior

Rindals herrelag i fotball spilte fredag kveld årets første treningskamp på stor bane. Motstander var Rennebu/Sokna på kunstgresset på Orkanger.

Rennebu rykket ned fra 4. divisjon i fjor, og stiller i år samarbeidslag med Sokna i 5. divisjon. Rindal er i samme divisjon, men i en annen avdeling enn R/S.

Rindal startet godt og brukte bare knappe 8 minutter på å sette den første ballen i mål. Det var det Sander Landsem Kattem som sørget for når han kom løs innenfor 16-meteren. Fra skrått hold banket han ballen forbi Rennebus sisteskanse.

2[1]
Peptalk før kampen
3[1]
Pauseprat

21 minutter spilt når samme mann får ballen på straffemerket, vender bort en forsvarer og sender ballen under keeper og i mål til 2-0.
Bare fire minutter senere har Rindal corner og Jørgen Gjerstad kriger ballen i mål til 3-0

I det 28. spilleminuttet er det Rennebu sin tur. De snapper en pasning midt på vår banehalvdel og alene med Brage settes ballen i mål. 3-1 blir pausestillinga.

Rindal gjør hele 7 bytter ved pause, uten at det svekker laget. Etter 59 minutter er det Are Aune som er frampå og øker ledelsen til 4-1. Det kommer etter et fint angrep på vår venstreside, hvor Are får servert ballen på 15m og gjør ingen feil alene med keeper.
Men Rennebu slår lynraskt tilbake. Vi lager frispark på egen banehalvdel, og står og sover når Rennebu tar frisparket raskt. Dermed er spissen plutselig helt alene med Anders og setter inn 4-2.

Men nå er det Rindal som kjører kampen, og etter 62 minutter er det Jostein Landsem som vil være med på scoringsballet. Inne i feltet vender han bort et par forsvarsspillere og setter ballen i nota med ventrefoten. 5-2. Are Aune avslutter målfesten når han slår en corner, som går via en rennebuspiller og i mål. Dermed ender det med en komfortabel seier 6-2 i Rindals favør.

Topp 3 er målet

Trener Lars Ole Heggem var fornøyd etter kampen, og mener dette var en fin start på sesongen mot et lag som skal være på vårt nivå. Han var fornøyd med at vi får til en del vi har trent på, og at hele 18 stk får spilt minimum 45 minutter i dag. 6 mål er alltid bra, smiler han, og legger til at det fortsatt er en del å trene på.

Neste utfordring for a-laget er nå Adressacup (tidligere Trønders mesterskap), hvor vi skal spille mot Dolmøy, KIL/Hemne og Skaun i løpet av mars. Her blir nok 4. div-laget KIL/Hemne den hardeste nøtta.
Også b-laget deltar i Adressacup, og skal møte Gimse, Gauldal og Lensvik. Noe som i utgangspunktet ser ut som en ganske jevn gruppe.
I motsetning til i serien, er det ikke lov å flytte spillere mellom disse lagene, og dermed må troppen deles i to allerede før første kamp. Vinner av gruppene går videre til sluttspill til høsten.

Trener Lars Ole ser lyst på årets sesong, og håper å få fortsette på den bra trenden laget har hatt fra januar, med bra oppmøte, god stemning og godt nivå på trening. Målet er å få til en god fotballkultur, sier han, og melder at topp 3 i serien absolutt er et mål.