Frank Are Pedersen_1024x681

Årets sildbailletar!

Tittelen "Årets sildbailletar" havnet i år ut av bygda. Langt ut av bygda. Det var Bodøværingen Frank Are Pedersen som var raskest til å spise opp et halvt kilo sildbaill. Konkuransen var hard og sildbaillen skled ned i store jafs hos de fem deltakerne som tevlet om tittelen "Årets Sildbailletar" i kveld.

Det kom en nordlending til Rindal i kveld. Bare på korttidsbesøk, men likevel satte han spor etter seg. For nordlendinger skal man ta på alvor. I alle fall når de kommer for å tevle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Da kveldens sildbailleting ble forhåndsannonset var det bare to deltakere som hadde meldt seg. To Svorkmobøgg fikk vi vite. Frank Are Pedersen og Kai Andre Sandstad.

Ville vi virkelig at tittelen skulle gå ut av bygda- helt uten konkurranse? Sildbaillgeneral Oddbjørn Heggem oppfordret folk i salen til å melde seg som kappetere. Haldigvis var det flere som var sportye og stillte opp; Bjørn Løset meldte seg først. Så listet Nils Ragnar Bjørnås seg fram før også Jon Eivind Berge meldte seg til tjeneste  for å forsvare Rindals sildbailletarære...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sildbailletere klare til dyst. Fra venstre: Jon Eivind Berge, Kai Andre Sandstad, Frank Are Pedersen, Nils Ragnar Bjørnås og Bjørn Løset.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så er konkurransen i gang

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen har påstått at kappeting er et vakkert syn. Men spennende var det å følge de forskjellige tilnærmingene på denne konkurransen. Noen spiste mens andre åt. Noen tok små men raske munnfuller, mens andre stappet fire, fem store biter på gaffelen og jafs inni munnen..  Det skulle vise seg at det var sistnevnte teknikk som lønnte seg i dette selskapet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Da vinneren var kåret og så fortjent skulle få utdelt diplomen sin, avslørte røsten umiddelbart at det ikke var noen Svorkmobøgg som hadde stukket av med tittelen "Årets Sildbailletar". Det var intet mindre enn en storkjeftet nordlending... Vel fortjent seier, så Trollheimsporten gratulerer!!